2020: tijd voor een nieuwe keuken!

Simpel

Toen wij dit huis een jaartje of 20 geleden kochten, was het nieuwbouw. Wij waren de eerste bewoners, wat betekende dat we dit huis praktisch naar eigen voorkeur konden inrichten. We plaatsten een mooie, maar simpele badkamer en keuken. Met name omdat we nog niet heel veel spaargeld hadden en niet een onnodig hoge hypotheek wilden hebben. De keuken en badkamer waren praktisch, simpel, maar toereikend: alles wat we nodig hebben stond er in. Onderhand zijn we dus 2 decennia verder, en de badkamer en keuken mogen wel een likje liefde krijgen. Ze zijn nog steeds prima en praktisch, maar onderhand is onze spaarrekening wat gegroeid en voelen wij dat we dat graag in de badkamer en keuken willen steken. Aangezien de keuken mijn lievelingsplek van het huis zou moeten zijn (ik werk natuurlijk als chefkok in een hotel), hebben we besloten deze als eerst aan te pakken.

Keuzes

Dat bleek nog knap lastig. Ik heb weinig verstand van keukens qua stijl en inrichting, en als je mij in een keukenwinkel zet vind ik eigenlijk alles danwel mooi danwel lelijk. Dat betekent dat ik na een rondje lopen ongeveer 25 potentiële keukens heb en maar snel naar huis ga. Ik ben een enorme twijfelkont en de knoop doorhakken voor mijn ideale keuken waar ik nog minstens 20 jaar tegenaan moet kijken vind ik echt te lastig. Mijn man is gelukkig een stuk praktischer en samen met hulp van de experts hebben we een mooie keuken laten maken die op elk onderdeel aansloot bij onze smaak. Deze keuken stond niet tussen de standaardkeukens in de winkel en dat maakt hem zo leuk. Elk onderdeel was zelf door ons uitgezocht.

Glazen achterwand

Wat ik zelf een enorme toevoeging vind aan mijn nieuwe keuken is dat we gekozen hebben voor een achterwand van glas voor in de keuken. Onze oude keuken had geen achterwand en door de jaren heen zorgde dat voor enorm vieze vlekken op de muur. Koken kan immers flink  spetteren en als je die vlekken niet meteen te lijf gaat met een goed reinigingsmiddel, zijn ze vaak voor eeuwig. Zonde! Een achterwand van glas kan je echter snel schoonmaken, staat modern en fris en past goed bij de open look van de rest van ons huis. De keuken wordt vanaf maart geplaatst en ik kan niet wachten tot deze af is en ik hierin mijn eerste gerecht kan serveren. Het kost wat, maar dan heb je ook wel wat!

Geef een reactie