Thuiswerken

3 tips | Fijn werken vanuit huis

Doordat het coronavirus ons hele land in de ban houdt momenteel, werken we zoveel mogelijk vanuit huis. Sommigen vinden dit geen enkel probleem, maar voor anderen blijkt het toch wel lastig. Dat is natuurlijk helemaal niet gek. Wanneer je naar kantoor gaat zit je in een bepaalde routine én heb je een fijne plek om aan de slag te gaan. Thuis is dit niet altijd geval. Om toch zo fijn mogelijk aan de slag te kunnen, hebben we speciaal voor jou en aantal fijne tips voor je op een rij gezet! 

1. Start je ochtend goed

Zorg er altijd voor dat je de ochtend goed begint. Blijf niet te lang in bed liggen, maar sta op een normale tijd op. Vervolgens zet je een heerlijk kopje koffie of thee en maak je een lekker ontbijtje. Vervolgens even de krant lezen of het nieuws kijken en dan kun je het beste direct aan de slag gaan. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om te beginnen. Bovendien ben je ook lekker op tijd klaar als je gewoon ‘s ochtends direct begint met werken. 

2. Creëer een fijne en comfortabele werkplek

Een goed ingerichte en fijne werkplek is heel belangrijk. Heb je geen apart kantoor of bureau thuis? Kies dan voor een plek waar je in ieder geval meer dan genoeg ruimte hebt en niet teveel wordt afgeleid. Daarnaast speelt comfort ook een belangrijke rol. Niemand wil acht uur lang op een gammele stoel zitten die je enorme rugpijn bezorgt. En hoe verleidelijk werken vanuit bed of op de bank ook lijkt, je bent toch snel geneigd de tv aan te zetten of weer moe te worden.

Maar hoe zorg je dan voor een goede werkplek waar je je wel optimaal kunt concentreren? Ga in ieder geval voor een tafel of bureau of op de juiste hoogte. Ook een goede stoel mag dus niet ontbreken. Het laatste wat je wilt is een houten kont van al dat zitten. Ben je nog op zoek naar mooie en fijne spullen? Neem dan een kijkje bij Bastiaansen Wonen. Deze woonwinkel nabij Etten-Leur heeft alles op het gebied van wonen, meubels en interieur!

3. Zorg voor genoeg licht

Ook licht is van groot belang. Onvoldoende licht zorgt namelijk voor minder productiviteit. Ga daarom in een lichte ruimte zitten, het liefst in de buurt van een raam. Lukt dit niet? Zorg dan in ieder geval voor een lampje met genoeg licht. Sfeervol, praktisch én bevorderend voor je productiviteit!