kamer en suite

3 tips voor een kamer en suite

Het is weer helemaal terug van weggeweest: de kamer en suite. Deze scheiding tussen voor- en achterkamer was jarenlang populair onder de gegoede burgerij. Sinds de Tweede Wereldoorlog nam deze echter af. De reden? Mensen hadden er het geld vaak niet voor. Dat is vandaag de dag wel anders. Daarom zie je deze huisinrichting steeds vaker terugkomen. In deze blog delen we een aantal tips.

Wat is een kamer en suite?

De kamer en suite is een manier om de voor- en achterkamer van een – vaak wat luxer – woonhuis met elkaar te verbinden. Deze twee kamers worden dan gescheiden door twee schuifdeuren die ongeveer de halve breedte van de muur beslaan. Om deze deuren mooi weg te werken worden er vaak kasten naast gezet. Wanneer de deuren dan open gaan, verdwijnen de deuren hier netjes tussen. Er kan echter ook sprake zijn van een muur.

1. Kijk naar de stijl van jouw huis

Het is een beetje een open deur. Net zoals bij iedere renovatie, is het belangrijk dat je rekening houdt met de stijl van jouw woning. Zo kunnen glas in loodramen – hoe mooi je deze ook vindt – compleet uit de toon vallen. Een moderne inrichting leent zich vaak voor een jaren ‘30 ambiance. Een oudere woning – die vaak voorzien zijn van hoge plafonds – gedijen beter met een kamer en suite in de belle-époquestijl.

2. Schakel een timmerman in

Ieder huis is anders. Daarom kan er bij kamer en suite vaak niet van massaproductie worden gesproken. Om die reden raden wij je aan om een ambachtelijke timmerman in te schakelen. Hij of zij is in staat om kasten tot in de millimeter in te passen, waardoor het een mooi en afgewerkt geheel wordt. Tevens draagt het vakmanschap bij aan de sfeer die jouw kamer en suite gaat uitstralen.

3. Kies voor stalen deuren

Staal is helemaal hot en happening. Het is dan ook niet vreemd dat de nieuwste trend binnen de kamer en suite daarmee te maken heeft. Namelijk: stalen deuren. Het frame van deze deuren is gemaakt van zwart staal, waardoor het zowel bij de moderne als landelijke inrichtingen past.

Geef een reactie