3x prettige voordelen van groene zakelijke energie

Is het tijd om over te stappen op een nieuw energiecontract voor je bedrijf? Misschien is het dan óók tijd om eens te kijken naar wat groene energie zakelijk voor je kan betekenen. Steeds meer ondernemers stappen namelijk over op deze verantwoorde manier van energie afnemen. Dat is niet alleen omdat de Nederlandse overheid ondernemers in ons land stimuleert om iets aan energiebesparende maatregelen te doen, maar ook juist omdat zij iets willen bijdragen aan een betere toekomst. Wil je immers een toekomst voor je bedrijf in een groene wereld dan ben je daar zelf deels verantwoordelijk voor. Natuurlijk samen met andere particulieren en ondernemers. Daarom lees je in dit artikel drie voordelen van groene zakelijke energie, zodat je misschien ook zelf aan de slag kunt gaan.

Groene energie is een betere optie voor de wereld dan grijze energie

De grootste reden waarom je voor groene energie zou moeten gaan, is dus om je steentje bij te dragen aan een groenere aardbol. Grijze energie is namelijk veel slechter voor het milieu dan groene stroom. Dat ligt aan de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Kijken we naar de productie van grijze stroom dan zien we dat bij dat proces veel CO2 vrijkomt. Zoals je waarschijnlijk wel weet is CO2 een uitlaatgas die slecht is voor het milieu. Ook wordt grijze energie gehaald uit fossiel brandstoffen; dit zijn bronnen die op een dag op zullen zijn wanneer we hier uit blijven putten. De productie van groene energie is daarentegen veel milieuvriendelijker. Hierbij komt namelijk veel minder CO2 vrij. Ook wordt er geput uit natuurlijke bronnen die nooit op kunnen gaan. De zon, de wind en het water zijn voorbeelden van dit soort bronnen.

Je kunt groene stroom zelf opwekken

Een ander voordeel van groene energie voor je bedrijf is het feit dat je het zelf kunt opwekken. Bij grijze energie kan dit niet. Je kunt vandaag de dag namelijk heel eenvoudig zakelijke zonnepanelen aanschaffen waarmee je heel eenvoudig je eigen duurzame energie produceert. Wat goed is om te weten, is dat het kopen van zonnepanelen steeds aantrekkelijker wordt. Hoewel het tegenwoordig natuurlijk nog steeds een investering is om zonnepanelen aan te schaffen, is het al veel voordeliger dan enkele jaren geleden. Wat je hierbij in je achterhoofd moet houden, is het feit dat dat je de aanschafkosten van die zakelijke zonnepanelen er al binnen enkele jaren uit hebt. Je profiteert namelijk van gratis zonnestralen als energiebron; die stralen worden omgezet in stroom. Dat betekent dat je na een paar jaar volledig geniet van gratis zakelijke energie. Hierdoor ben je compleet onafhankelijk van de wisselende energiemarkt. Ben je geïnteresseerd in het kopen van zonnepanelen voor je bedrijf? Check dan Minder.nl waar je meer kunt lezen over het maken van deze investering.

Bespaar geld met groene zakelijke stroom

Met eigen zonnepanelen bespaar je uiteindelijk dus flink wat geld, omdat je niet meer hoeft te betalen voor de energie die je afneemt. Ook zonder zakelijke zonnepanelen kun je met groene stroom geld besparen. Omdat de overheid in Nederland bedrijven en ondernemers stimuleert om groener te ondernemen, zijn er diverse subsidies en vergoedingen aan te vragen. Daarnaast kun je net als bij grijze stroom beginnen met energie vergelijken voor de beste aanbieding met het meest scherpe tarief. Dat betekent dat je nooit te veel betaalt voor je zakelijke energiecontract. Met behulp van een zakelijke energievergelijker krijg je een handig overzicht te zien met meerdere deals. Hieruit kies jij de deal die het beste bij je bedrijf past, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt. Ideaal!