Technologie

4 slimme technologische toepassingen voor in huis

Gebruik maken van de technologie als het gaat om het slim bedienen van apparaten voor in huis is een ontwikkeling die snel gaande is. Het is tegenwoordig al mogelijk om bijvoorbeeld vanuit één app diverse zaken als verwarming, lichten, gordijnen en meer te bedienen. Maar, daar blijft het niet bij. Er zijn nog meer automatiseringen die ontzettend handig kunnen zijn. Wij zetten onze 5 favorietjes die eenvoudig te bedienen zijn via een tablet of mobiel voor je op een rij!

1. Ontdek hoeveel elektra jouw apparaten gebruiken

Heb je altijd al eens willen weten hoeveel elektriciteit jouw apparaten in huis elke dag gebruiken? Bijvoorbeeld een oude koelkast of wellicht de net nieuw aangeschafte jacuzzi? Dan is deze toepassing van slimme technologie echt wat voor jou. Het is fijn om dit in de gaten te houden zodat je actie kunt ondernemen wanneer het verbruik hoog oploopt. Door hier van op de hoogte te zijn, kun je aardig wat geld besparen op de lange termijn. Bovendien ben je gelijk milieuvriendelijk bezig wanneer je probeert het verbruik omlaag te halen.

2. Je planten altijd voorzien van genoeg water

Ben jij ook zo iemand die regelmatig vergeet om de planten water te geven? Dankzij een klein drainagesysteem is dat verleden tijd! Met één druk op de knop kun je dan namelijk zowel de planten binnen als buiten water geven. Ideaal wanneer je geen zin hebt om dit telkens te doen of het dus vaak vergeet. Bovendien zorgt een juist gebruik ervoor dat je minder water verspilt.

3. De garagedeur of poort eenvoudig openen en sluiten

Er zijn tegenwoordig tal van systemen die ervoor zorgen dat je in de ochtend de garagedeur of poort eenvoudig via een app kan openen. Eenvoudiger wegrijden van huis kan bijna niet!

4. Brand monitoren

Dankzij deze uitvinding hoef je nooit meer bang te zijn dat er brand uitbreekt en je nergens van weet. Bij brandmelding kan via een app gelijk een bericht ontvangen worden en eventueel automatisch gemeld worden aan de brandweer en buren.

Hier blijft het overigens niet bij. Er zijn nog veel meer producten die jouw huis veiliger maken en de kosten omlaag halen. Samen met een mooi interieur kan de woning daardoor nog geliefder worden. Bent je op zoek naar een shop waar je alles op het gebied van interieur in huis kan halen? Kijk dan op de webshop van woonwarenhuis Jan Pleijsier!