4 voordelen van een houten toegangspoort

Een houten inrijpoort is een echte aanwinst. Niet zo gek dus dat ze steeds populairder worden. Waar men voorheen voornamelijk koos voor een aluminium of stalen poort, is de houten variant tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Niet zo gek gezien de vele en fijne voordelen ervan. Welke horen we je denken? Wij zetten er een aantal op een rij!

Onderhoudsarm

Een van de vele voordelen van een houten toegangspoort is dat deze nagenoeg onderhoudsvrij is. Hout is namelijk een zeer sterk en duurzaam materiaal. Hij heeft in principe geen onderhoud nodig. Je kunt er wel voor kiezen om je toegangspoort te schilderen of beitsen, maar dit is niet vereist. Wanneer je dit niet doet, zul je hem een keer in de zoveel tijd wel moeten verven om hem mooi te houden qua kleur. Echter vereist dit ook niet heel veel inspanning.

Meer privacy

Met de aanschaf van een houten toegangspoort creƫer je ook gelijk meer privacy. Men kan namelijk niet zomaar alles meer zien en niemand kan ongezien jouw terrein oplopen. Tegelijkertijd draagt het dus ook meteen iets bij aan de veiligheid.

Sfeervolle uitstraling

Een van de fijne dingen aan hout is de natuurlijke en warme uitstraling ervan. Hierdoor is het meer dan alleen een toegangspoort. Het geeft direct een fijne uitstraling wanneer je thuis komt en ook je gasten worden direct een warm welkom geheten.

Eindeloze mogelijkheden

In tegenstelling tot een aluminium of metalen toegangspoort, biedt een houten toegangspoort eindeloze mogelijkheden. Zo kan hout prachtig gecombineerd worden met andere materialen, heb je de keuze tussen veel verschillende houtsoorten en is het een eenvoudig te bewerken product. Of je nou een klassieke, een moderne of een abstracte poort wilt, met hout kun je alle kanten op. Zo kan jouw poort geheel naar wens geproduceerd worden.

Daarnaast heb je ook nog keuze tussen verschillende soorten systemen. Wil je een elektrische of handmatige poort? Een schuifpoort of een vleugelpoort? En ga je voor een enkele of meerdere deuren? Mocht je er niet helemaal uitkomen, laat je dan vooral adviseren door een specialist zoals Houtproduct!