taatsdeur

4 voordelen van een taatsdeur

Sinds de afgelopen jaren wint de taatsdeur meer en meer in populariteit. Toch vind je ze in vrij weinig huishoudens terug. Zonde, want de modellen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar kennen ook een flink aantal voordelen. Van een aandachtstrekker tot een investering: in deze blog vertellen wij je graag meer.

Wat is een taatsdeur?

Taatsdeuren verschillen wezenlijk met de standaard binnendeuren. Dit verschil zie je voornamelijk terug in de montage. De scharnieren van een taatsdeur bevinden zich namelijk aan de boven- en onderzijde van de deur. Deze is daardoor niet afhankelijk van een kozijn of muur. De montage vindt namelijk in de grond en in het plafond plaats. Hierdoor ligt de as van deze binnendeur meer naar het midden. Dit levert mooie effecten op.

1. Trekt de aandacht

De taatsdeur is populair, maar toch kom je deze in vrij weinig Nederlandse huishoudens tegen. Deze schaarste zorgt er natuurlijk voor dat de taatsdeur een echte eyecatcher wordt. Door zijn mooie vormen en unieke karakter is het direct het middelpunt van iedere inrichting. Doordat er maar weinig mensen zijn die een taatsdeur hebben laten plaatsen, zal het effect van deze binnendeur ook niet snel vervelen.

2. Verhoogt woningwaarde

Een mooi interieur heeft in veel gevallen een positieve invloed op de waarde van een huis. Dit geldt des temeer voor het plaatsen van taatsdeuren. Ze geven een woning namelijk een luxe uitstraling. Dit sentiment slaat – terecht of niet – door naar de waarde van het huis. Dit maakt taatsdeuren een perfecte investering voor de toekomst.

3. Makkelijk te monteren

Met de opkomst van taatsdeuren zijn kozijnen verleden tijd. De scharnieren worden namelijk aan de muur en het plafond bevestigd. Dit maakt het monteren van een binnendeur een stuk makkelijker. Hier is dan ook niet altijd een klusjesman voor nodig. Zo bespaar je al snel een paar tientjes op de totale kosten!

4. Bespaart stookkosten

Nog zo’n onderdeel waarop je kosten kunt besparen: de verwarming! Een taatsdeur sluit namelijk automatisch. Zeker in de winter is dit erg handig. Het houdt de gestookte warmte netjes binnen, waardoor er makkelijk op de stookkosten kan worden bespaard. Dit is fijn voor het milieu én de portemonnee.

Geef een reactie