stedentrip

5 leuke manieren om een stad echt te leren kennen

Ik ben persoonlijk gek op het stadsleven. Je zult mij nooit tegenkomen in een dorpje ergens in the middle of nowhere. Dat is ook een van de redenen waarom ik met enige regelmaat op stedentrip ga. Ik vind het heerlijk om een paar dagen in een compleet nieuwe stad te vertoeven. Wat ik dan doe op stedentrip? Ik ga gelijk eropuit om de stad echt te leren kennen. Dit doe ik op diverse manieren. Ben je benieuwd? Nou vandaag deel ik 5 leuke manieren met je in deze blog. Als je dit doet, dan leer jij binnen een mum van tijd de stad waarin je verblijft echt kennen!

#1 Neem het openbaar vervoer

Ik begin de eerste dag altijd erg ontspannen. Zo check ik natuurlijk eerst in, geef ik mijn spullen een plekje en ben ik klaar om de dag te beginnen. Wanneer ik mijn ontbijt achter de kiezen heb en een liter koffie zit in mijn systeem, ben ik strijdklaar. Hoog tijd om de stad te leren kennen! Een manier waarop ik dat doe, is door te reizen met het openbaar vervoer. Dat klinkt misschien vreemd, maar het OV is erg belangrijk in een stad. Zo kun je Londen niet omschrijven zonder even ‘The Tube’ te vermelden. Daarom probeer ik zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen tijdens de stedentrip. 

#2 Een supermarkt etappe

Daarnaast duik ik ook diverse supermarkten in. Persoonlijk vind ik het altijd ontzettend leuk om de boodschappen te doen in een ander land of in een nieuwe omgeving. Je komt namelijk weer hele andere producten tegen dan die je thuis gewend bent. Daarom hoort een supermarkt etappe er ook gewoon bij – vind ik tenminste. Uiteraard kan je hier ook een kroegentocht van maken of een shopping spree.

#3 Bezoek evenementen

Voordat ik mijn stedentrip bij Bebsy boek, check ik altijd even wat er op de agenda staat in de stad waar mijn oog op gevallen is. Het kan namelijk een hele andere ervaring zijn, afhankelijk van wanneer je in de stad verblijft. Ik vind het bijvoorbeeld ontzettend leuk om diverse evenementen te bezoeken. Dan proef je echt het beste de sfeer die rondhangt in een stad. Bovendien leer je op die manier ook nieuwe mensen kennen. Echt een aanrader dus!

#4 Lekker verdwaald raken

Een andere goede manier om een stad echt goed te ontdekken? Ga lopen door de straten. Neem geen kaart mee en kijk ook niet in Google Maps. Het doel is juist om lekker verdwaald te raken! Dan kom je namelijk verborgen pareltjes tegen in de stad. Een heerlijk koffietentje die nog niet ontdekt is door de massa of een restaurant waar ze het allerlekkerste eten serveren. 

#5 Probeer contacten te leggen

Ten slotte is het verstandig om in contact te komen met echte locals. Zij weten immers alles over hun woonplek. Ook waar de beste tentjes zijn, welke straten je moet vermijden en je absoluut moet bezoeken tijdens je stedentrip. Probeer daarom contacten te leggen of vraag bij de receptie om meer informatie. Meestal liggen er in de lobby ook veel folders en goede suggesties voor evenementen. Kijk daarom gerust in het hotel even rond. Wie weet leg je dan al ontzettend goede contacten voor een onvergetelijke stedentrip!