Zonnepanelen

5 Tips om je huis duurzamer te maken

We worden steeds bewuster van het milieu en de vervuiling daarvan. Het is daarom helemaal hip om duurzaam te leven en het is ook nog eens goed voor je portemonnee! Het is goed om milieubewust leven door te letten op de kleine dingen, zoals waterverbruik. Maar je kunt ook veel bereiken met een duurzaam huis! Door je huis te verduurzamen kun je flink besparen in energie en kosten. Lemij Klimaattechniek geeft je een aantal tips om je huis zo duurzaam mogelijk te maken. 

1. Ga voor duurzame verlichting

Als je de kamer verlaat, doe dan gewoon het licht even uit. Kleine moeite denken wij! Kies daarnaast voor duurzame verlichting. Zo is een spaarlamp al 5 keer energiezuiniger dan een gloeilamp. Ook LED lampen besparen energie! Overdag kun je zonlicht optimaal benutten door je muren in lichte kleuren te verven. Het licht wordt dan zoveel mogelijk gereflecteerd. Steek in de winter lekker veel kaarsjes aan in plaats van lampen! Twee vliegen in één klap, want dat is ook nog eens veel gezelliger. 

2. Goede isolatie

Deze tip is een open deur, maar toch heel belangrijk. Daarom noemen we hem toch maar even. Door je huis goed te isoleren verminder je het verlies van warmte. Dit betekent dat de verwarming een standje lager kan en dus energie besparen! Kit zoveel mogelijk kiertjes af en maak gebruik van tochtstrips. Ook dubbelglas heeft een isolerend effect. 

3. Modulerende thermostaat 

Een modulerende thermostaat… Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Deze thermostaat is een zelflerend apparaat. Hij onthoudt hoeveel tijd het kost om jouw woning op te warmen en hoeveel vermogen daarvoor nodig is. Dit geeft de thermostaat door aan je CV-ketel. Deze kan dan op een efficiënte en zuinige manier je woning verwarmen zonder energie te verspillen. 

4. Balansventilatie

Kies voor balansventilatie. Dit is een energiezuinig systeem. Bij balansventilatie gaat er zo min mogelijk warmte verloren. De warmte van de afvoerlucht wordt overgedragen aan de schone toevoerlucht. In sommige gevallen wordt ook de relatieve luchtvochtigheid op peil gehouden. Dit scheelt weer in stookkosten, is energiebesparend en draagt bij aan je gezondheid! Bekijk de Airco service in Den Haag.

5. Zonnepanelen

Het is even investeren, maar op de lange termijn is het echt rendabel. Denk hierbij aan 8 tot 10 jaar. Als je teveel energie produceert, kan je dit vaak ‘teruggeven’ aan je energieleverancier voor een vergoeding. Ook wordt je huis meer waard door het plaatsen van zonnepanelen. Deze manier van energie opwekken is helemaal groen en duurzaam. Bij het opwekken wordt geen CO2 uitgestoten. Je helpt het milieu dus echt een handje!