5 Tips voor het kiezen van buitenmeubilair

Of het nu tijd is om het huis te bouwen of te renoveren, het moment om de decoratie van de buitenruimte te bepalen is altijd een plezierige bezigheid. Bepaal jouw stijl, kies de kleuren, de opstelling van de omgeving en het meubilair, en zie alles vorm krijgen volgens jouw dromen is prachtig.

Natuurlijk is het harmoniseren van de ontspanningsruimte en de binnen-omgeving essentieel om een esthetische eenheid te creëren, maar er zijn bepaalde kenmerken die praktisch verplicht zijn voor het meubilair voor de buitenruimte.

Daarom hebben wij in dit artikel 8 tips voor je opgesteld om de buitenruimte van jouw huis met elegantie en verfijning in te richten. Kijk hier eens naar!

1. De keuze van het materiaal van tuinmeubelen voor buiten is fundamenteel

Buitenmeubilair moet gemaakt zijn van weerbestendig materiaal. Dit betekent dat het niet mag vervormen of verbleken door blootstelling aan bijvoorbeeld zon, regen, vochtigheid, sterke wind of chloorhoudend zwembadwater.

Houten meubelen, bijvoorbeeld, moeten een beschermende behandeling ondergaan, die afhankelijk van de kwaliteit van het hout en het soort behandeling meer of minder doeltreffend zal zijn

De aluminium structuur meubelen met synthetische vezels zijn de meest aangegeven, omdat ze zijn zeer duurzaam en resistent, geschikt voor recreatiegebieden en het buitenleven.

2. Kies voor tuinmeubilair dat gemakkelijk schoon te maken is

Gemakkelijk schoonmaken betekent praktisch zijn, dus bij de keuze van meubilair voor de buitenruimte is dit een belangrijk criterium. Voor de dagelijkse schoonmaak kunt je een stofdoek of een schone doek gebruiken om overtollig stof te verwijderen.

Voor een grondiger reiniging volstaat een tuinslang, zachte zeep en een zachte borstel om bijvoorbeeld de synthetische vezels en de nautische stof te reinigen. Vermijd het gebruik van schurende of alkalische stoffen, zoals bleekmiddel, chloor, verwijderaars, oplosmiddelen of verdunners.

3. Tuinmeubels moeten functioneel zijn en jouw stijl vertalen

De buitenruimte moet mooi zijn, maar vooral functioneel – net als jouw meubilair.

Investeer in diverse meubelen die comfort bieden en nuttig zijn, zoals bijzettafels om tassen en drankjes op te zetten, ronde tafels beschermd door parasols, rechthoekige tafels voor maaltijden en extra zitplaatsen om gasten te ontvangen.

Te midden van het plezier is er altijd tijd voor een langere rustpauze, dus vergeet niet om ligstoelen neer te zetten, waardoor de opties worden gediversifieerd.

4. Trends in het oog houden

Om een modern, eigentijds huis te hebben en binnen jouw stijl te blijven, is het nodig de trends in de gaten te houden. Een van de sterkste vandaag zijn de handgemaakte meubels en in elkaar gevlochten materialen, waarvan de textuur het gevoel van beweging en volume doorgeeft.

De synthetische vezels, bijvoorbeeld, bieden een grote verscheidenheid aan inslagen en ontwerpers. Anderzijds bieden hun inslagen een ongestructureerde en informele look, maar tegelijkertijd elegant, wat de grote trend is voor het buitengebied.

5. Weet hoe je kleuren moet combineren

De kleuren zijn zeer belangrijk in de buitenruimte, aangezien zij de stemming van de mensen beïnvloeden. Probeer altijd de decoratie tinten van de rest van het huis te volgen, maar pas op dat je geen monotone decoratie creëert.

Probeer een neutrale basis in evenwicht te brengen met kleurrijke stukken en profiteer van alle veelzijdigheid die synthetische vezels bieden.

Voor degenen die niet bang zijn om te durven, is de tip om een recreatiegebied te creëren volgens de kleurentrend van 2021 in tinten blauw en wit, waardoor een nautische stijl in de buitenruimte wordt versterkt.
Geef een reactie