verfwinkel montfoort

6 belangrijke tips voor het schilderen van je woonkamer

Is de kamer toe aan een nieuw likje verf? Of vind je het gewoon leuk om er een geheel andere touch aan te geven? Welke reden het ook mag zijn, het schilderen van de woonkamer is altijd leuk om te doen. Je kunt namelijk een geheel nieuwe uitstraling geven zonder dat je alles hoeft te veranderen. Maar voordat je gaat schilderen, is het wel van belang dat je weet hoe je aan de slag moet gaan. Bekijk daarom onze tips!

Kies je kleur

Het kiezen van de kleur is zowel een van de leukste als de moeilijkste dingen. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden. Kleuren, merken, soorten, noem maar op. Licht of donker? Met of zonder afwerking? Het kan helpen om een aantal kleurstaaltjes mee naar huis te nemen zodat je lichtelijk kan zien hoe het bij de meubels en dergelijke staat. Het is in ieder geval belangrijk dat je de tijd neemt om een goede keus te maken. Het verven van je muren is namelijk niet iets wat je volgende week graag weer wilt doen.

Test de kleur

Wanneer de juiste kleur eenmaal gekozen is, yes!, is het verstandig om de kleur eerst te testen. Soms is de kleur op een staaltje of een foto in het echt namelijk heel anders dan hoe het op de muur is. Dit komt voornamelijk door de verlichting. Verlichting is namelijk van grote invloed op hoe de kleur er uitziet. De beste manier om hierop in te spelen is om drie verschillende tinten van de gewenste kleur te proberen: degene die je denkt te willen, een tint lichter en een tint donkerder.

Bereid je muren voor

Voor een mooi resultaat zullen je muren verf klaar moeten zijn. Dat betekent schoonmaken, gaten en/of scheuren herstellen en eventuele oneffenheden wegschuren. Geef de plamuur genoeg tijd om te drogen en schuur hem altijd nog even na. Neem hem ook nog een keer extra af om stofresten te verwijderen.

Verwijder je spullen

Wellicht denk je dat het verschuiven van spullen voldoende is, maar toch is dit niet aan te raden. Meubels zullen altijd in de weg staan. Bovendien moet je constant opletten dat je niet smeert. Wanneer de meeste spullen uit de kamer zijn, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Plak de boel af

Plak plinten, deuren en kozijnen altijd af. Je denkt misschien dat het niet nodig is, maar het scheelt je zoveel schoonmaakwerk na het schilderen. Hetzelfde geldt voor het bedekken van vloer. Ook al ga je nog zo secuur te werk, iedereen kan weleens morsen.

Verven maar

Nadat alle voorbereidingen dan zijn getroffen is het eindelijk tijd voor het leukste gedeelte: het verven. Binnen een mum van tijd geniet jij van een heerlijk vernieuwde woonkamer. Ben je nog op zoek naar de juiste verf? Ga dan eens langs bij de verfwinkel Montfoort!