7 finishing touches voor je interieur

Net verhuisd, maar je huisje voelt nog niet echt als thuis? Of gewoon nog steeds niet helemaal tevreden met je interieur?

The devil is in the details! Deze blog beschrijft zeven essentiële finishing touches die niet mogen ontbreken in jouw interieur.

1. Planten en bloemen

Steevast op nummer één: planten en bloemen. Ik geloof niet dat er kamers bestaan die níet opfleuren door een extra plantje. Het is een van de makkelijkste en goedkoopste manieren om je kamer een lift te geven. Varieer in kleur en grootte, zorg voor interessante bladcombinaties, voor blijvend en varierend groen. En de bonus van een bloemetje: een heerlijk frisse geur!

2. Curves

Feit: kamers zijn hoekig. Vierkant of rechthoekig. En daardoor zijn veel grote meubelstukken ook hoekig: zo passen ze goed in de kamer. Zorg dat je dit contrast van harde lijnen doorbreekt met wat rondingen. Een ronde spiegel of ovaalvormig koffietafeltje. Het geeft je kamer iets zachts, huiselijks en warms.

3. Plaids en dekentjes

Ben je op zoek naar het ultieme gevoel van een comfortabel avondje thuis? Dan is een goede bank alleen niet voldoende. Op een frisse avond gaat er niets boven een relaxed kopje thee op de bank met een dekentje. Zorg daarom dat dekentjes altijd nabij zijn! De lekkerste kleedjes vind ik persoonlijk van natuurlijk materiaal, niet synthetisch. Neem bijvoorbeeld de stylische plaids van Klippan, gemaakt van echt lamswol. 

4. Gordijnen

Zoals een bank niet zonder dekentje kan, kan een raam niet zonder decoratie. Ook ramen worden vaak gekenmerkt door harde hoeken. Een gordijn kan ook in deze hoek van de kamer het aanblik verzachten. Stop alsjeblieft niet het gordijn direct ter plaatse van je kozijn. Laat hem liever zo hoog mogelijk doorlopen. Daarmee krijg je een optimaal ruimtevergrotend effect.

5. Verlichting

Je kamer is niet voldoende verlicht met één lamp aan het plafond. Een kamer moet verschillende lichtbronnen hebben, met verschillende mate van lichtintensiteit en -kleur. Neem bijvoorbeeld het effect van kaarsen op tafel. Dit wil je toch overal in je huis? Goede lichtaccenten op de juiste plaats kunnen je kamer ruimtelijk veel interessanter maken.

6. Decoratieve elementen

Je weet wel, van die elementen die geen ander doel hebben dan 'mooi zijn'. Veel mensen vinden het kitsch, maar vergis je niet: decoratie hoort in je kamer. Ook als je kamer minimalistisch is van aard, kan wat decoratie niet ontbreken.

7. Persoonlijke objecten

Ongetwijfeld heb je spullen in huis die echt 'bij jou' horen. Het kan een gek kunstwerkje zijn dat je op een vlooienmarkt tijdens Koninginnedag hebt gekocht tien jaar geleden. Of misschien wel het instrument dat je speelt. Of een tekening die je van je buurman hebt gekregen.Showcase dit soort elementen met trots in je kamer, want ze zorgen dat het jouw kamer wordt!