Aan je nieuwe huis klussen

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht komt hier natuurlijk een heleboel bij kijken. Zo zul je waarschijnlijk lang hebben gezocht naar een locatie én een huis waar je helemaal verliefd op bent geworden. De volgende stap was het uitbrengen van een bod, de financiering rondkrijgen enzovoorts. Dit betekent logischerwijs dat er al flink wat werk in het huis gestoken is. Maar hoe mooi het huis dat je gekocht hebt ook is, vaak wil je nog steeds klussen aan het nieuwe huis. Dus er is nog meer werk te verzetten. In dit artikel bespreken we de beste manieren en dingen om aan je nieuwe huis te doen.

Schilderen

Een klus die ontzettend vaak gedaan wordt bij de aankoop van een nieuw huis, is schilderen. Een frisse lik verf kan vaak een huis ontzettend opknappen. Daarnaast is het ook een goede manier om je huis een hele andere uitstraling te geven. Zelf schilderen is hard werken maar kan wel gewoon gedaan worden. Het zal best wat geld schelen. Denk er niet alleen aan om de binnenkant van je woning een frisse lik verf te geven maar de buitenkant kan ook heel handig zijn. Hiervoor is het wel een goed idee om te investeren in een rolsteiger en steigeraanhanger. Op deze manier kun je gemakkelijk het gehele huis verven.

Nieuwe badkamer of keuken

Vaak is het ook fijn om een nieuwe badkamer of keuken in de woning te plaatsen. De badkamer en keuken zijn twee plekken die het snelst verouderen en ook vaak wat viezer zijn. Een nieuwe badkamer of keuken plaatsen is niet iets om volledig zelf te doen. Het plaatsen van een badkamer of keuken kan tussen ongeveer tienduizend tot twintigduizend euro kosten. Alhoewel we niet aanraden om het helemaal zelf te doen, is het wel mogelijk om het sloopwerk te doen. Door zelf het sloopwerk uit te voeren kun je al flink wat geld besparen.

Een nieuwe vloer

Als het schilderwerk gedaan is en er al dan niet een nieuwe badkamer of keuken geplaatst is, dan kun je ook een nieuwe vloer plaatsen. Dit is wel weer een klus die vaak goed zelf te doen is. Wij raden aan om voor een pvc-vloer of een houten vloer te gaan. Dit geeft je woning vaak een natuurlijke uitstraling. In de slaapkamer is tapijt ontzettend fijn.  

Geef een reactie