Alles over een industrieel interieur

De industriële stijl zien we al een aantal jaren terug in Nederlandse huizen. Je kunt deze interieur stijl omschrijven als stoer, warm en stijlvol. De trend gaat al een aantal jaar mee maar en kent pieken en dalen, maar de stijl blijft populair en het ziet er naar uit de stijl tot de standaard gaat behoren. Maar hoe richt je nou je huis in volgens deze stijl? In dit artikel een aantal tips voor toffe industriële look.

Lampen

Een lamp is misschien dé manier om te zorgen voor een industriële look. Van oudsher hangen er grote hanglampen in bijvoorbeeld enorme fabrieken. Deze zijn nagemaakt voor in jouw woonkamer of eetkamer. Een industriële hanglamp geeft je huis dan ook meteen de gewenste uitstraling. Het zijn grote stoere lampen met vaak veel metaal erin verwerkt. De lampen zijn vaak open waardoor het peertje te zien is. Tegenwoordig heb je beeldschone LEDpeertjes die de look helemaal afmaken.

Ook de industriële tafellamp en staande vloerlamp zijn erg in trek binnen deze stijl. De vloerlamp is een mooie opvulling voor een lege ruimte in huis. En geeft de kamer meteen weer dat gewenste stoere uiterlijk.

Stoelen

Natuurlijk blijft het niet alleen bij lampen. Ook de industriële stoelen zijn erg in trek. Deze stoelen herken je weer aan het stoere uiterlijk. Materialen die je veelvuldig ziet terugkomen zijn hout, metaal en bruin of een andere donkere kleur leer. Tip: neem eens een kijkje bij de plaatselijke kringloopwinkel. Je zult verstelt staan van wat voor toffe vintage stoelen mensen in deze stijl weg doen.

Wil je tot slot meer stijl inspiratie opdoen? Neem dan even een kijkje op: lampenshoponline.com. Hier vind jij vast en zeker de meest geschikte industriële lamp voor jouw interieur.

Geef een reactie