kampen hanzestad

Alles over wonen in de Hanzestad Kampen

Aan de IJssel, iets verder van Zwolle, ligt de mooie Hanzestad Kampen. Deze historische stad blijft alsmaar groeien en steeds meer mensen vertrekken naar deze plek. Niet gek, want Kampen is een prachtige stad die van alle gemakken voorzien is. Vandaag vertellen de makelaars van Sinke BV jou alles over Kampen.

Geschiedenis

Kampen was voor een erg lange tijd een belangrijke stad voor Nederland. Deze stad was namelijk lid van het Hanzeverbond. Door het dichtslibben konden de grote schepen de Kamper haven niet meer bereiken en daardoor raakte de stad haar positie als belangrijk handelscentrum kwijt. Juist door dit verleden trekken veel toeristen jaarlijks naar de stad. Het is er namelijk heel gemakkelijk om je te wanen in een middeleeuwse sfeer, omdat er nog veel oude gebouwen uit deze tijd te bezichtigen zijn

De wijken in Kampen

Een makelaar in Kampen kan jou helpen bij het vinden van het geschikte huis. De laatste jaren is er behoorlijk wat bijgebouwd in deze stad, dus voor elke woonstijl ben je in deze Hanzestad aan het juiste adres. Jaren 30, nieuwbouw of historisch: elke wijk heeft zijn eigen kenmerkende huizen. Kampen heeft de volgende wijken:

  • Binnenstad;
  • Zuid-Bovenbroek;
  • Brunnepe-Hanzewijk-Bovenbroek;
  • Flevowijk-Cellesbroek-Middenwetering;
  • De Maten- Het Onderdijks;
  • Reeve.

Activiteiten in Kampen

In Kampen vind je verschillende soorten mensen. Voor iedereen is er wat te doen. Dit wordt hen mogelijk gemaakt door de vele lokale ondernemers en kunst- en cultuurinstellingen. Er zijn veel dingen die je kunt doen als bewoner van Kampen, denk aan het bezoeken van de bioscoop of theater, eten en drinken in verschillende restaurants en kroegen en genieten van de natuur. Kampen bezit over een prachtig stadspark en ook een wandelroute langs de IJssel is aan te raden.
P.S. nabij Kampen is Dronten gelegen. Liever op zoek naar een woning in Dronten? Schakel ‘makelaar Dronten’ in.

Geef een reactie