Als kind bij het haardvuur

Ik weet persoonlijk nog heel goed dat ik als kind elke winter uitkeek naar de kou en de sneeuw. Niet zozeer omdat ik een hekel heb aan de zomer maar omdat ik het altijd ontzettend fijn vond om met mijn ouders en mijn broer bij het haardvuur te zitten. Daarnaast was het ook leuk om naar buiten te gaan en in de sneeuw te spelen. Ik kon dan kijken naar mijn vader die met een bijl stukken hout aan het klieven was voor het haardvuur van de volgende avond.

Ook al zijn de winters steeds warmer aan het worden en zijn de winters niet meer met sneeuw en vrieskou gevuld vind ik het zelf nog steeds fijn om in de winter een haardvuur aan te maken. Maar het is nu pas dat ik me realiseer hoeveel werk het was voor mijn vader om de winter door constant hout te hakken. Het is hard werk. Daarom koos ik ervoor om een effectievere manier te kiezen voor hout hakken. Dit was namelijk het gebruiken van een houtklover. Deze blog gaat over alles wat makkelijker en sneller kan, in minder dan dertig minuten. Een houtklover is ontzettend handig om in een half uur een gigantische hoeveelheid haardvuur klare houtblokken te creëren.

Sneller hout klaar hebben

Een van de dingen die ik me realiseerde toen ik een houtklover aanschafte was dat hij voor andere situaties ook ontzettend handig is. Bijvoorbeeld in de zomer. Alhoewel het in de zomer al hartstikke warm is kan het alsnog ontzettend fijn om een vuurkorf te stoken. Je kunt dan in de avond lekker bij het vuur met vrienden en geliefden een biertje drinken. Tegelijkertijd zijn houtklovers ook ontzettend handig wanneer je echt heel veel hout nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je een evenement organiseert zoals een buurtbarbecue. Als je op deze evenementen een vuur wilt stoken kan een houtklover ontzettend handig zijn.

Wanneer je een houtklover wilt aanschaffen kun je deze gemakkelijk krijgen bij een landbouwwinkel. Het simpele feit is dat een houtklover ontzettend gemakkelijk is en een goede investering is die veel tijd zal besparen. Een open haard hebben is heel erg fijn. Wanneer je met het hele gezin met een drankje bij de warme open haard kan zitten in de winter zul je gelukkig zijn. Een haardvuur is bijvoorbeeld ook ontzettend fijn tijdens bijzondere gelegenheden zoals kerst of Sinterklaas.