Amsterdamse sneakers op wereldreis

Zelf ben ik van huis uit Amsterdammer. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik in Amsterdam geboren ben. Ik ben namelijk in Brabant geboren maar hoewel veel van mijn schoolgenoten zich ontzettend thuis voelden in Brabant wilde ik graag gaan studeren boven de rivieren, in Amsterdam. Dit bleek een goede beslissing want toen ik eenmaal naar Amsterdam verhuisde werd ik al snel verliefd op de stad. Het studentenleven trok me aan en ik genoot er met volle tuigen van de feestjes en het studeren. Aangezien ik mode studeerde was ik logischerwijs ook ontzettend ge├»nteresseerd in Amsterdamse mode. Daarom verdiepte ik me hierin. In dit artikel wil ik een van mijn favoriete Amsterdamse schoenenmerken bespreken en mijn ervaring toen ik met deze schoenen de wereld over reisde. 

Filling pieces

Het merk waar ik het over heb heet filling pieces. Dit Amsterdamse schoenenmerk was opgericht door Guillaume Philibert. Zijn doel was om sneakers te ontwerpen die de middenweg waren tussen dure haute couture sneakers en betaalbare alledaagse sneakers. En dit is wat hij zeer succesvol deed. De sneakers zijn namelijk zeer betaalbaar maar worden nog steeds door beroemdheden wereldwijd gedragen. De sneakers zijn relatief simplistisch in design maar zijn van zeer hoge kwaliteit en comfort.

Wereldreis

Voor mij is de echte test van een schoen altijd die wanneer de schoen veel gebruikt wordt. Hier vind je wat goede schoenen goede schoenen maakt. Sneakers zijn er namelijk om gedragen te worden. Je wilt daarom niet dat de schoen heel snel uit elkaar valt. Tegelijkertijd wil je ook niet een dure merkschoen hebben waar je constant bang bent dat als je hem draagt de schoen beschadigd raakt of vies wordt. Daarom was de echte test voor mij en mijn Filling pieces schoenen toen ik een jaar op wereldreis ging. Ik had twee paar van deze schoenen mee en was benieuwd hoe ze het intensieve reisgebruik zouden uithouden.

Een van de fijnste dingen aan de filling pieces schoenen was de gemakkelijkheid van instappen. Dit was vooral ideaal in de Aziatische landen waar ik heen reisde. Het is in deze landen namelijk gebruikelijk om je schoenen uit te doen zodra je ergens binnen stapt. In sommige landen is het slechts de huizen van andere personen maar in Japan zijn het bijvoorbeeld ook hostels en restaurants. Dan is het ontzettend fijn om makkelijk in je schoenen te stappen. Daarnaast waren de schoenen ook fantastisch bestand tegen zware omstandigheden zoals slecht weer, intensief reisgebruik en het strand.