Een bouwkundige keuring laten uitvoeren

Voordat je een huis koopt wil je natuurlijk weten of het huis bouwtechnisch goed in elkaar zit. Op het moment dat je dit wilt weten, kun je ervoor kiezen om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Dit is een visuele controle van het huis, waarbij je inzicht krijgt in de bouwkundige staat van de woning. Hierbij kunnen er eventuele gebreken vastgesteld worden en een een kostenplaatje van worden berekend. 

Redenen voor een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring is zeker niet verplicht maar wel handig om uit te laten voeren. Je kunt namelijk met een bouwkundige keuring erachter komen wat er nog aan de woning moet gebeuren en wat dit voor kosten met zich mee brengt. Daarbij kan een keuring invloed hebben op de prijs van de woning. In sommige gevallen kan een hypotheekverstrekker wel eerst een bouwkundige keuring eisen. 

Juiste momenten van uitvoering

Een bouwkundige keuring kun je op verschillende momenten uit laten voeren. Zo kan je de keuring voor of na het bod uitvoeren. Wanneer de woningmarkt krap is, is hier voor het uitbrengen van het bod eigenlijk geen tijd voor en meestal wordt het bod in dat geval toch wel overboden. Het komt dus veel voor dat dit na het uitbrengen van het bod gebeurd. In dit geval doe je het meer voor jezelf om te weten wat de status is of voor de hypotheekverstrekker die het eist. 

Huis opknappen

Na de keuring weet je dus wat er nog gedaan moet worden aan de woning. Je kunt er dan ook voor kiezen om alles meteen op te knappen of zelfs zelf te gaan doen. 

Wil je zelf aan de slag met opknappen? Je kunt bij Infravak grondwerker worden en zelf alles om het huis aanleggen!

Geef een reactie