Dakinspectie in tijden van hitte

De zomer in Nederland is dit jaar afgetrapt met een paar hete dagen. Hartstikke lekker natuurlijk! Maar wist je dat dit weer ook een wisselwerking kan hebben op de kwaliteit van je dak? Dit en wat je ertegen kunt doen wordt met behulp van dakbedekking van Eerd hieronder besproken.

Het effect van UV-straling op je dak

Op een dak kan het al snel 70 graden worden. Naast dat dit geen pretje is voor dakdekkers, ondervindt ook het dak hiervan nadelen. Omdat een dak meestal zwart is, absorbeert het veel zonlicht. Wanneer een dak langere tijd achter elkaar wordt blootgesteld aan veel UV-straling, kan het tekenen gaan vertonen van uitdroging.

Dakinspectie

Wat kun je er nu tegen doen? Hiervoor pakken we er even het bekende spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’ bij. Om te voorkomen dat je dak uitdroogt en je misschien wel diep in de buidel moet tasten, is het namelijk het meest belangrijk om tijdig een dakinspectie te laten uitvoeren. Hiermee voorkom of beperk je toekomstige problemen.

De juiste dakdekker

Om in contact te komen met een geschikte dakdekker, adviseren we je om even een kijkje te nemen op de website van dakbedekking van Eerd!