kunstgras

De 5 meest gestelde vragen over kunstgras

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van kunstgras?

Kunstgras brengt veel voordelen met zich mee: het is onderhoudsarm, altijd groen, veilig en ga zo maar door. Wanneer je van plan bent om kunstgras te kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is voornamelijk belangrijk om in acht te houden waar je het kunstgras wilt leggen, welke verwachtingen je hebt en hoe het gebruikt gaat worden. Zo kom je al gauw tot de juiste grassoort.

Wat voor ondergrond heb ik nodig?

Een goede ondergrond is bijna even belangrijk als het kunstgras zelf. Anders gaat het verzakken. Dit zou natuurlijk erg zonde zijn. De ondergrond moet aan een aantal eisen voldoen: waterdoorlatend zijn, stabiel zijn, egaal zijn. Zand biedt hierin de beste uitkomst.

Is kunstgras veilig?

Er wordt veel gespeculeerd over de veiligheid en milieuvriendelijkheid van kunstgras. Toch is kunstgras 100% veilig. Dankzij de zachtheid van kunstgras is het erg veilig voor kinderen. Wanneer ze komen te vallen, zullen ze zich niet bezeren. Ook is kunstgras veilig voor het milieu. Kunstgras bestaat namelijk geheel uit veilige producten. Tevens betekent kunstgras een besparing op chemische middelen, water en schadelijke uitlaatgassen. Doordat u uw kunstgras niet hoeft te maaien, bespaart u op stroom en/of schadelijke uitlaatgassen. Daarnaast hoeft het gras niet besproeid te worden ongeacht de temperatuur.

Hoe onderhoud ik mijn kunstgras?

Een groot voordeel van kunstgras is dat het veel minder onderhoud vergt dan echt gras. Het onderhouden van het kunstgras is bovendien heel eenvoudig. Eén keer in de zoveel tijd borstelen met een harde bezem is het belangrijkste. Kunstgras heeft namelijk wel eens de neiging om plat te gaan liggen. Door het borstelen gaan de sprieten vanzelf weer omhoog staan en ziet de mat er gelijk een stuk mooier uit. Qua afval is het belangrijk dat etensresten en bladeren of takken op tijd weggehaald worden. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen er namelijk zaadjes gaan ontkiemen waardoor je vervolgens een grasmat vol onkruid als resultaat hebt liggen. Eten kan zich omvormen tot schimmel en dat wil je liever niet. Wanneer er onkruid naar boven komt, kan je dat gemakkelijk verwijderen met de hand of een kleine hark. Chemische middeltjes tegen onkruid kun je beter vermijden zodat je het gras niet beschadigt.

Hoelang gaat kunstgras mee?

De gemiddelde kunstgrasmat gaat zo’n 15 tot 20 jaar mee. Na 20 jaar is de meeste kleur van de grassprieten verdwenen. Door de zon heeft het gras een doffe kleur gekregen, waardoor het er niet meer mooi en natuurlijk uitziet. Klinkt kunstgras als de ideale uitkomst en wil je goedkoop kunstgras kopen? Bij Kunstgras Outlet ben je aan het juiste adres!