Sierhekwerk

De 5 voordelen van sierhekwerk

Sierhekwerk. Je komt het de laatste jaren steeds vaker tegen. Niet alleen in de duurdere wijken, maar overal. Dat is niet zo vreemd, vinden de specialisten van F.K. Hekwerken. De producten bieden namelijk vele mogelijkheden. Hieronder vertellen we je graag meer over de voordelen van deze hekwerken.

Voordeel 1: Veilig

Hekwerk laat je meestal niet plaatsen omdat je het nu zo mooi vindt. De achterliggende reden is vaak een gevoel van veiligheid. Sierhekwerk voorkomt namelijk in grote mate dat ongewenste personen jouw tuin betreden. Hiermee houd je inbraak en vandalisme zoveel mogelijk buiten de deur. Daarnaast baken je het terrein voor huisdieren en kinderen af. Hiermee is iedereen veilig.

Voordeel 2: Lange levensduur

Hekwerk – en sierhekwerk in het bijzonder – is ontzettend stevig. Het kan heftige stormen, maar ook neerslag weerstaan. Hierdoor zal uw investering niet snel omvallen. In het geval van sierhekwerk bestaat uw afrastering vaak uit staal of een ander metaal. Dit is duurder in aanschaf, maar verdient zichzelf – door de hoge levensduur – 100% zeker terug.

Voordeel 3. Onderhoudsvrij

De meeste sierhekwerken worden gemaakt van verzinkt (en vaak gecoat) staal. Dit voorkomt dat het materiaal gaat roesten. Ook krijgt verf geen tot weinig kans om af te bladderen. Ideaal, want hierdoor heeft uw afrastering weinig onderhoud nodig. Enkel bij krassen in de beschermende laag, dient u het bij te werken. Is het hekwerk vies? Dan is gebruik van een tuinslang voldoende. Eventueel kunt u hieraan een sopje toevoegen.

Voordeel 4. Maatwerk

Staal is een zeer bewerkelijk materiaal. Hierdoor kunt u ze in alle mogelijke vormen laten maken. Natuurlijk kun je voor kant-en-klare modellen kiezen. Dit is vaak goedkoper, maar ook minder origineel. Voor een unieke afrastering kun je beter naar een vakbedrijf stappen. Zij buigen het metaal helemaal naar uw wens om. Tevens kunt u kiezen uit tal van kleuren en opzetstukken kiezen.

Voordeel 5. Tijdloos

Sierhekwerk is ontzettend populair. Niet alleen nu, maar al jaren. Dit maakt dit hekwerk ontzettend tijdloos. Jij en jouw buurtbewoners hoeven daarom niet bang te zijn dat jullie uit raken gekeken op de afrastering. Hierdoor is het een investering waarvan je nog vele jaren gaat genieten.

Geef een reactie