De beste manier om tegels schoon te maken

Je hebt je woning voorzien van vloertegels of wandtegels in de badkamer, keuken of andere ruimte. Tegels zijn over het algemeen vrij onderhoudsarm, echter zijn ze niet volledig onderhoudsvrij. Om de ruimtes met de tegels zo mooi mogelijk te houden en daarmee ook de kwaliteit van de tegels te waarborgen, dien je periodiek onderhoud uit te voeren. In dit artikel lees je de beste manieren om de tegels in je woning schoon te houden.

Wandtegels schoonmaken

Heb je wandtegels keuken of elders in je woning? Dan dien je deze regelmatig af te nemen met water. Hier kun je een kleine hoeveelheid mild schoonmaakmiddel of schoonmaakazijn aan toevoegen voor het beste effect. Dit onderhoud kun je bijvoorbeeld direct meepakken wanneer je de vloer gaat dweilen. Om strepen te voorkomen dien je het vuile water goed af te spoelen met schoon water.

Tegels in de badkamer schoonmaken

Voor de tegels in de badkamer dien je iets anders onderhoud uit te voeren. Allereerst dien je deze tegels ook met enige regelmaat af te nemen met warm water (met schoonmaakmiddel). Bij badkamertegels dien je een ontkalker te hebben om deze optimaal schoon te houden en de kwaliteit te waarborgen. Wanneer u veel last heeft van kalkaanslag is het aanschaffen van een waterontharder tevens een goede manier op de kalkaanslag te verminderen. Wel blijft het verstandig om de tegels eens in de zoveel tijd goed schoon te maken met een ontkalker.

Vloertegels schoonmaken

Voor het schoonmaken van reguliere vloertegels is het standaard onderhoud van toepassing. Je dient de vloer regelmatig te stofzuigen, te dweilen en af te spoelen met schoon water. Wees bij het reinigen van de tegels altijd voorzichtig met welk schoonmaakmiddel je gebruikt. Het schoonmaakmiddel moet niet leiden tot een vetsluier. Schoonmaakazijn is altijd een veilige keuze.

Geef een reactie