De beste manieren om te barbecueën

Het is natuurlijk een fantastische zomeractiviteit. Lekker wat vlees grillen op de barbecue en samen met vrienden en/of familie onder het genot van een drankje buiten te eten. Elke lente en zomer vliegen de barbecue benodigdheden dan ook van het schap af. Maar er zijn vele verschillende manieren om te BBQ’en. In dit artikel bespreken we de leukste originele manieren om van deze traditie iets nieuws te maken.

De stadsbarbecue

Aangezien ik vijf jaar in Amsterdam heb gewoond tijdens mijn studie weet ik als geen ander wat het is om in een grote stad te barbecueën. Je gaat lekker in de lente naar de Albert Heijn, koopt een goedkope en lichte barbecue set, en fietst naar het vondelpark of een van de andere mooie Amsterdamse parken. Je kunt prima op de grond zitten met een kleed en samen met vrienden barbecueën. Het grote probleem van barbecueën in een van de Amsterdamse parken is de gigantische rotzooi die wordt achtergelaten aan het einde van de dag. Als goede Amsterdammer ruim je natuurlijk achter jezelf op maar helaas zijn er heel veel mensen die dit niet doen. Daardoor zien de meeste Amsterdamse parken er na een drukke zomerdag uit als een slagveld.

De strandbarbecue

Wat is er nou fijner dan in de zomer naar het strand gaan. Of dit nu in Nederland zelf is of op een tropische vakantiebestemming. En na een lange dag van zon en zee wil je natuurlijk lekker eten. Dan is een strandbarbecue een goed idee. De kleine park barbecuetjes die je in het vondelpark gebruikt zijn hier niet bruikbaar. Er zal natuurlijk namelijk snel zand komen op de barbecue. Je kunt beter een hoge barbecue nemen maar het is natuurlijk nog steeds alleen mogelijk als het niet waait. Met harde wind is zand op barbecue niet te voorkomen. Houd er ook rekening mee met wat de regels zijn over vuur op het strand waar je bent.

Tuin barbecue

Natuurlijk de meest klassieke manier om te barbecueën is een tuinbarbecue. Nodig je vrienden en familie uit en doe het goed. Hier kun je natuurlijk ook een mooie grote barbecue voor aanschaffen. Een goede en natuurlijke optie is de Ofyr BBQ. Deze kun je ook als vuurkorf gebruiken als je in de avond rondom het warme vuur wilt zitten. Voor de echte avonturier kun je deze ook gebruiken in de winter en in de sneeuw barbecueën. Dit kan een leuke en bijzondere ervaring zijn.