De eyecatchers van een industrieel interieur

Een belangrijk onderdeel van elk industrieel interieur zijn de eyecatchers. Een eyecatcher is iets waar het oog meteen naartoe wordt getrokken. Het kan van alles zijn, van een stoere muur naar een mooie bank. Een eyecatcher is zeker typerend voor de industriële stijl. Daarom staan er in deze blog een aantal ideeën voor leuke eyecatchers.

Wat is een industrieel interieur precies?

Allereerst wordt er nog wat uitgelegd over het industrieel interieur zelf. Er zijn drie aspecten die typerend zijn voor het stijl interieur. Naast eyecatchers zijn ook de kleuren en materialen die gebruikt worden typerend. De kleuren liggen voornamelijk in een palet van aardetinten. Binnen een industrieel interieur wordt er veel gebruik gemaakt van bruin, grijs, zwart en legergroen, wat elke kamer een stoere look zal geven. De materialen slaan op het materiaal van het meubilair, maar ook van de aankleding. Vooral (nep)leer, metaal en hout komt van pas. Het materiaal is ook verwerkt in aankleding, in de vorm van blootgelegde buizen of bakstenen aan de muur.

Banken en stoelen

Het eerste wat veel mensen zullen zien wanneer zij een huis binnen komen is een zithoek, dus waarom wordt hier niet nog meer nadruk op gelegd? Met een grote, leren bank en bijpassende fauteuils ontstaat er genoeg plek om te zitten en wordt het oog meteen naar het midden van de kamer getrokken. Lampen en tafels met dunne poten staan hier fantastisch bij en creëren zeker een reden om een goede zithoek te maken.

Bar en barkruk

Maak de keuken af met een bar industrieel! Het zal mooi staan in elke keuken, maar zeker huizen met een open floor plan zouden baat hebben aan het hebben van een bar met metalen platen, in een industriële stijl. Het maakt de keuken helemaal af en dient zeker als eyecatcher. Om van de bar gebruik te kunnen maken, ziet vrijwel elke leren barkruk er stoer bij uit. De kleuren zullen elkaar zeker complimenteren en het past precies binnen in het industrieel interieur.

Feature wall

Een feature wall begint de laatste paar jaren steeds populairder te worden en kan niet vergeten worden binnen het industrieel interieur. Omdat de aandacht naar de muur wordt gebracht en omdat de muur in het algemeen iets drukker zal zijn, hangt de kamer minder af van het verschillende meubilair die gebruikt wordt. Hierin kan dus iets rustiger worden gedaan! De feature wall kan op verschillende manieren gemaakt worden. De kleur kan veranderd worden, maar het kan ook volledig versierd worden. De kleur kan bijvoorbeeld een blootgelegde bakstenen muur zijn, of volledig een kleur gebruikt in het interieur. Daarnaast kan het ook volledig versierd worden met, bijvoorbeeld, fotolijsten. Een feature wall is zeker een mooie additie in elk huis.

Verlichting

Het is altijd leuk om te spelen met verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een grote, rustieke hanglamp boven de eettafel. Het brengt genoeg licht in de kamer en zal er erg stoer uitzien. Ook sta-lampen zien er goed uit in elk industrieel interieur. Er bestaan veel verschillende soorten verlichting, alles van hanglampen naar sfeerverlichting, dus er kan mee gespeeld worden totdat de perfecte verlichting gevonden is.