houten tafelblad van boomstam

De mooiste tafels voor in je woonkamer

We houden allemaal van een mooie inrichting in ons huis. En wat mooi is voor de een, kan bij de ander juist weer heel wat anders zijn. We hebben toch allemaal wel zo onze eigen specifieke voorkeur als het gaat om de inrichting van ons huis. Dit is zo op meerdere fronten. Dit begint bij de keuze voor een bepaalde stijl van huis. Daarna komt het neer op welke type meubels er in dat huis mogen staan. De een kiest modern, de ander klassiek, weer een ander creëert iets wat een eigen stijl genoemd kan worden. Ook is er nog een categorie die aandacht verdient. Deze categorie mag een buiten categorie genoemd worden, of een exclusieve categorie.

houten tafelblad van boomstam

Maak er iets moois van

Neem bijvoorbeeld de aanschaf van een eettafel. Deze tafels zijn in veel varianten te krijgen. Qua vorm is er ook veel keuze, rechthoekig, vierkant of ovaal. Ook qua materialen kan er uitgebreid worden gekozen uit bijvoorbeeld hout, metaal, marmer, kunststof. We blijven even hangen op de houten variant. Tafels kunnen uit diverse soorten hout worden gemaakt. We hebben allemaal wel meer dan eens de verschillende soorten gezien, bijvoorbeeld bij vrienden of familie of de meubelwinkel natuurlijk. Maar nu kun je ook een heuse boomstamtafel kopen.

De pracht van een houten tafelblad van boomstam

Maak het speciaal in je woonkamer door er een tafel neer te zetten met een houten tafelblad van boomstam. Dan heb je echt iets unieks in huis waar iedereen zeker van op gaat kijken. En los van dat feit, het is een lust voor het oog om te zien. Waar de gangbare houten tafels in fabrieken identiek van de band komen, is dat wanneer je besluit een boomstamtafel te kopen wel anders. Elke tafel is compleet uniek. Dat komt omdat de tafel een dwarsdoorsnede is van een boomstam. Hij bestaat dus uit één stuk, in tegenstelling tot vele andere soorten die machinaal bij elkaar geperst zijn. Het is dus een solide stuk uit een boom, waarmee er niet wordt ingeboet op kwaliteit. De bladen zijn dan ook zwaar, het teken van kwaliteit. De tafels kunnen bij goed onderhoud een leven lang mee.

Geef een reactie