Lukkes Outdoor

Dé tuintrends van 2020!

De winter is nog volop aan de gang, maar juist in deze kale periode van je tuin is het tijd om alvast vooruit te blikken naar de tuintrends van 2020. Door tijdig inspiratie op te doen voor je tuin, kun je hier in de lente direct op inspelen mocht je dat willen. Benieuwd naar de tuintrends? Lees dan snel verder!

1. Het binnen-buiten gevoel

Tegenwoordig wordt het huis en de tuin steeds meer als één onderdeel gezien. Waar er tot een paar jaar geleden nog een duidelijk verschil was tussen binnen en buiten, wordt de tuin tegenwoordig steeds meer als een verlengstuk van je huis gezien. Door de sfeer van je woonkamer naar buiten te halen, wordt het terras een verlengstuk van je woonkamer. Om dit effect te versterken, zullen we in de tuinen van 2020 steeds meer buitenkeukens, tuinkamers, loungesets, hangstoelen, buitenvloerkleden en hangplanten zien. Het geheel wordt vervolgens aangekleed met accessoires zoals sierkussens, manden, plaids, potten, kaarsjes en lantaarns. Je zult zien dat er op deze manier meer eenheid ontstaat, waardoor beide ruimte met elkaar in verbinding komen te staan. Inspiratie opdoen voor een binnen-buiten tuin? Neem dan eens een kijkje bij Lukkes Outdoor. Hier vind je een inspirerende showroom van ruim 1800 m2 groot!

2. De wellness tuin

Het zal je niet ontgaan zijn dat er tegenwoordig steeds meer mensen met een burn-out kampen. Uit onderzoek blijkt dat er in 2019 maar liefst 1,3 miljoen Nederlanders last hebben gehad van burn-out verschijnselen. Het aantal mensen dat stress op het werk ervaart ligt zelfs nog veel hoger. Het is daarom belangrijk dat je thuis goed kunt ontspannen. En in 2020 zal de tuin daar een steeds grotere rol in spelen. Zo zullen steeds meer mensen kiezen voor een sauna, zwembad of jacuzzi. Ook veel groen in de tuin werkt stressverlagend en geluiden zoals kabbelend water doen het goed!

3. De duurzame en natuurlijke tuin

Last but not least: de duurzame en natuurlijke tuin. Duurzaamheid en milieubewust wonen is nog nooit zo belangrijk geweest als in 2020. Steeds meer mensen zullen daarom kiezen voor duurzame materialen, die het milieu zo min mogelijk belasten. Ook klimaatverandering brengt de nodige consequenties met zich mee. Door je tuin aan te passen aan het veranderende klimaat, zorg je voor een toekomstbestendige tuin. Denk hierbij aan een goede waterafvoer, bewateringssysteem, diepgewortelde beplanting en voldoende schaduw door middel van bomen. Ook groene daken en een ouderwetse regenton zullen we steeds meer gaan zien.