De voordelen van renovliesbehang

Een lange tijd was glasvezelbehang de meest populaire vorm van behang. Dat lijkt op de korte termijn echter te gaan veranderen. Renovliesbehang is namelijk nóg steviger dan glasvezel. Renovlies behangen wordt daarom steeds populairder en zal glasvezel waarschijnlijk al snel voorbij streven in populariteit. Het behang heeft een aantal voordelige eigenschappen. Zo is het aanbrengen van dit type behang bijvoorbeeld relatief eenvoudig. Niet voor niets wordt renovlies vaak in de nieuwbouw gebruikt. Mocht je het renovliesbehang later weer willen verwijderen, dan kan dit zelfs zonder dat je het behang nat hoeft te maken.

Steeds meer renovliesbehang in Nederland

Je zou renovlies ook wel kunnen omschrijven als het behang van de toekomst. Voor nieuwbouwhuizen wordt dit type behang al vaak gekozen. De voordelen zijn veel groter dan die van glasvezelbehang, maar renovlies is ook een stuk minder prijzig dan stucwerk. Als professionals tussen renovlies of stucen moeten kiezen, is de keuze meestal al snel gemaakt. Specialisten die beroepsmatig met renovlies werken, geven vaak al de voorkeur aan dit type behang. Onder consumenten is het materiaal nog relatief onbekend. Het lijkt er echter op dat het niet lang meer zal duren voordat dit behang ook de nummer één is bij het grote publiek.

Ook wel renovatievlies genoemd

Renovlies wordt ook wel renovatievlies genoemd. Deze benaming is uiteraard niet zomaar uit de lucht komen vallen! Renovliesbehang wordt in de praktijk veel gebruikt om woningen mee te renoveren. Verouderd stucwerk en verweerde muren kun je eenvoudig opknappen door renovlies te behangen. De muren zijn daarna weer egaal en de uitstraling verbetert aanzienlijk. Het is ook goed om te weten dat je het behang prima kunt schilderen.

Hoezo professionals van glasvezelbehang overstappen naar renovatievlies? Daar zijn verschillende redenen voor. Om te beginnen hecht renovatievlies beter. Het behang is relatief eenvoudig aan te brengen en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Woningen met verweerde muren knap je binnen een mum van tijd op met behulp van renovliesbehang! Daarnaast is het materiaal ook krimpvrij en brandveilig.

Ook glasvezelbehang is overigens een uitstekend materiaal, maar renovlies lijkt simpelweg veel beter te zijn. Glasvezel is sterk, maar renovlies is nog steviger. Daar komt bij dat glasvezel lastiger is aan te brengen en dat veel mensen ook last krijgen van allergische reacties. Glasvezel is bovendien slechter voor het milieu. 

Een indrukwekkende prestatie

Het feit dat veel professionals inmiddels al zijn overgestapt op dit materiaal, zegt veel over de prijs-kwaliteitverhouding. Een professional zal immers niet snel overstappen van materiaal zonder vooraf uitgebreid onderzoek te doen. Het is dan ook een indrukwekkende prestatie dat het materiaal zoveel professionals binnen een relatief korte tijd heeft weten te overtuigen. Renovlies behang kopen en aanbrengen bleek zoveel voordelen te hebben dat veel professionals de overstap al snel hebben gemaakt. 

Renovlies of stucen?

Wanneer je het resultaat van renovlies behangen vergelijkt met dat van stucwerk, zie je weinig verschil. Renovliesbehang kun je namelijk ook aanbrengen zonder dat er naden zichtbaar blijven. Of je nou voor renovlies of stucen kiest, je kunt dus zeker zijn van een naadloze en egale muur. Toch betekent dit niet dat er helemaal geen sprake is van verschillen tussen renovlies en stucen. Om te beginnen kost renovlies aanbrengen over het algemeen een stuk minder, stucwerk is gemiddeld 30% duurder. Wordt er met een groot oppervlak gewerkt, dan wordt het verschil in absolute kosten steeds groter. 
Grote oppervlakte behangen? Kies voor Renovliesbehang van Floorplaza!