jotun verf

De woonkamer verven: onze beste tips

Zin in een nieuwe uitstraling in huis? Een nieuw likje verf van bijvoorbeeld Jotun op de muur kan een totaal andere sfeer creëren. Het kiezen van de juiste kleur is daarom ook heel belangrijk. Omdat we uit ervaring weten hoe lastig dit kan zijn, delen we graag onze beste tips met jou. Zo kun je in een mum van tijd aan de slag.

Bepaal wat je wilt verven

Voordat je richting de winkel gaat om kleuren te kiezen, is het belangrijk om goed te kijken naar de ruimte die je wilt gaan verven. Hoe groot is de ruimte, is dit een vochtige plek en hoeveel lichtinval is er eigenlijk? Het oppervlak van de kamer is van invloed op de kleur en ook de hoeveelheid licht is erg belangrijk. Beiden beïnvloeden namelijk het aanzicht van de kleur. Naast het licht is het ook goed om je woonkamer eens te bestuderen. Wat zijn de kleuren van je meubels en welke kleur op de muur zal hier goed bij passen? Dit zijn allemaal zaken die je in je achterhoofd moet houden bij het kiezen van de juiste verf en kleur.

Kies niet in de winkel

Wanneer je inmiddels hebt besloten wat je wilt gaan verven, kun je overgaan tot het lastigste gedeelte: een kleur kiezen. Wij raden je aan om nooit een kleur in de winkel te kiezen. Om de kleur zo goed mogelijk te kunnen kiezen, adviseren we je om diverse kleuren thuis te bekijken. Op die manier kun je goed zien wat daglicht en het licht in jouw woning met de kleur doen. Neem daarom diverse kleurstalen, van bijvoorbeeld Trae Lyx, mee naar huis om daar te bekijken.

Wat wil je bereiken?

Wanneer je een bepaalt effect wilt creëren met behulp van het verven, is het van belang om te weten wat je wilt creëren en wat je hiervoor nodig hebt. Wil je het groter doen lijken of juist een hoekje creëren? Met kleur kun je namelijk bepaalde vlakken benadrukken en de ruimte vormen. Wil je de kamer groter laten lijken? Zorg er dan voor dat de muren en het plafond dezelfde lichte kleur hebben. Hierdoor zie je geen scheidingslijnen waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Wanneer je een hoger aanzicht wil creëren, zul het plafond lichter moeten maken dan de muren. Wil je het tegenovergestelde? Maak het plafond dan juist donker. Hierdoor creëer je een knus en intiem effect.

Geef een reactie