Dit moet je weten over aluminium gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding wordt voornamelijk gebruikt bij grote bedrijfspanden en kantoren. Een aluminium gevel geeft namelijk een strakke en formele uitstraling en is onderhoudsvrij. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten of aluminium gevelbekleding.

Wat is een aluminium gevel?

Heel simpel gezegd is een aluminium gevel een gevel waarbij gebruik wordt gemaakt van aluminium bekleding. De manier waarop de gevel wordt bevestigd is echter vaak wel anders dan bij normale stenen gevels. In veel gevallen worden de platen bevestigd aan een constructie met een ruimte ertussen. Deze tussenruimte zorgd voor een een goede ventilatie. 

Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten platen die gebruikt kunnen worden. Zo zijn er vlakke platen, ribben, lamellen of trapeziumvormige platen. Deze profielen geven allemaal een andere uitstraling, maar kunnen ook prima gecombineerd gebruikt worden. Sommige soorten kunnen gebruikt worden voor een goede afwatering terwijl andere weer als zonwering gebruikt kunnen worden.

Welke afwerkingen zijn er?

Wat afwerkingen betreft zijn er talloze mogelijkheden. Een aluminium plaat kan namelijk in alle RAL kleuren gepoedercoat worden. Deze poedercoating is erg sterk en UV bestendig. Je kunt dus erg creatief zijn met het uiterlijk van je gevel. 

Voordelen

De belangrijkste voordelen die een aluminium gevel heeft zijn de volgende. Zoals al eerder gezegd, heeft de bekleding een strakke uitstraling en zijn er veel toepassingsmogelijkheden te bedenken. Het materiaal is er sterk, maar tegelijk ook licht. Tot slot is het erg duurzaam, de gevels kunnen makkelijk meer dan 70 jaar meegaan en hebben weinig onderhoud nodig. 

Bron: Kawneer Nederland