Dit moet je weten voor het kiezen van de juiste lamp in je woonkamer

Bij het kiezen van een stel geschikte lampen om jouw huis te voorzien van verlichting, is het belangrijk dat je eerst even goed doorneemt wat er precies komt kijken bij het creëren van de ideale verlichting. In dit artikel nemen we enkele belangrijke aspecten met je door zodat jij goed voorbereid bent bij de aanschaf van kamerverlichting.

Creëer de juiste lichtsfeer

Ben je op zoek naar eetkamer lampen en verlichting? Dan is het handig om te bepalen welke hoeveelheid licht je graag ziet boven je eettafel. Ben je meer van een romantisch kaarsje, dan kan het wellicht zijn dat je op zoek moet gaan naar lamp met warmere kleuren. Of ben je meer van diverse verlichtingen? Ga dan op zoek naar een dimschakelaar, zodat je zelf kunt bepalen welke lichtsfeer je wilt creëren.

Kies de juiste kleur

Zorg ervoor dat je nieuwe lamp een kleur heeft die goed bij je woonkamer past. Je kunt een lamp bijvoorbeeld gebruiken om een complementaire kleur in jouw woonkamer te introduceren.

Hoewel veel mensen gewend zijn om één kleur voor hun lampen te gebruiken, om zo een samenhangend, consistent uiterlijk te geven, hoeft dit niet altijd de beste manier te zijn. Bij het kiezen van meerdere lampkleuren is een goede formule om niet meer dan 3 kleuren te hanteren.

Zorg voor de juiste hoogte van de lamp

Een veel voorkomende vraag bij het installeren van jouw nieuwe lamp is de lamphoogte. Is er een vuistregel voor de juiste hoogte van een lamp boven bijvoorbeeld een  bijzettafel, een bedlampje, of een eettafel? Het antwoord daarop hangt af van de hoogte van de tafel waarop deze zal worden geplaatst. Een goede vuistregel bij het kopen van een tafellamp voor een bijzettafel is dat de gecombineerde hoogte van zowel de lamp als de tafel niet meer of minder mag zijn dan 147 tot 162 centimeter. Deze regel geldt voor alle tafellampen, vloerlampen of eetlampen in een kamer. Eenduidige hoogtes dragen bij om de kamer een samenhangend uiterlijk te geven. Houd ook rekening met de grootte van de lampenkap. De meest gemaakte fout met de lampenkap is namelijk dat er een gekocht wordt die die te groot is voor de tafel waarvoor de lamp bedoeld is.

Geef een reactie