Dit zijn de meest voorkomende soorten vloerbedekking

Ben je net verhuisd of ben je bezig met een opfrisbeurt voor je interieur? Dan is het ook hoogtijd voor nieuwe vloerbedekking. Vloerbedekking komt in allerlei verschillende vormen, soorten en vooral in verschillende materialen. De materialen gaan we in dit artikel bespreken. Iedere soort vloerbedekking komt namelijk met voor- en nadelen. Lees je mee?

Houten vloeren

Al eeuwen lang wordt hout gebruikt als vloerbedekking. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Naast dat het in bijna ieder interieur past zorgt hout voor een mooi en verzorgde uitstraling. Houten vloeren komen in verschillende soorten hout en kunnen ook in verschillende patronen gelegd worden. Houten vloeren hebben als voordeel dat ze lang mee gaan en vaak over tijd steeds mooier worden. Houten vloeren hebben natuurlijk ook nadelen; ze vergen bijvoorbeeld veel onderhoud en kunnen vaak niet goed tegen vocht.

Tegel vloeren

Een tegelvloer is tegenwoordig erg populair. Veel mensen gebruiken tegelvloeren in de keuken, maar tegelvloeren zijn ook geschikt voor door het hele huis heen. De beste tegelvloeren zijn keramische tegelvloeren. Tegels hebben als voordeel dat ze ontzettend stevig zijn, makkelijk schoon te houden zijn en je kan tegels makkelijk combineren met vloerverwarming. Het nadeel van een tegelvloer is dat ze koud kunnen aanvoelen en geluid niet goed dempen. Inspiratie opdoen wat betreft keramische tegels? Neem dan hier eens een kijkje.

Laminaat

Laminaat heeft vaak de look van een houten vloer, maar is dat absoluut niet. Laminaat is mega populair in Nederland en een belangrijke concurrent van de echte houten vloer. Laminaat is gemaakt van kunststof en is daarom net zoals een tegelvloer ontzettend makkelijk schoon te houden. Daarnaast is laminaat in vergelijking met een houten vloer vele malen goedkoper. Ook kun je laminaat weer goed combineren met vloerverwarming. Wel heeft laminaat het nadeel dat het relatief snel beschadigd en beschadigingen zijn op laminaat niet goed te verwijderen.

Bron: www.ceramicavloeren.nl

Geef een reactie