Droom jij ervan om een rijinstructeur te worden? Lees gauw verder!

Heb jij er altijd al van gedroomd om een rijinstructeur te worden? Een baan als rijinstructeur is vooral leuk, sociaal en uitdagend. Als rijinstructeur moet jij je hele loopbaan blijven leren. Dus rijinstructeur worden doe je niet zomaar. Ben jij benieuwd wat er allemaal voor nodig is en wat erbij komt kijken? Lees dan vooral verder in deze blog. 

 

Opleiding

Heb je research gedaan of weet je al zeker dat je rij instructeur wilt worden? Hier heb je uiteraard een opleiding voor nodig. Op internet kun je ook meerdere instituten vinden waar je opgeleid wordt tot een professionele rijinstructeur. Een mogelijkheid is om deze opleiding te volgen bij Jongepier. Bij dit bedrijf kun je allerlei soorten opleidingen volgen voor verschillende voertuigen. Bijvoorbeeld: Motor, tractor, RIS-instructeur, autobus, aanhangwagen en natuurlijk de personenauto. Tijdens de opleidingen wordt je klaargestoomd om na het voltooien direct aan de slag te kunnen bij een rijschool of om zelf een rijschool te starten. 

 

De opleiding kun je volgen in een periode van 6 maanden waarbij je een dag per week naar ‘school’ gaat. Ook kun je de opleiding versneld doen in een tijdsperiode van 4 maanden. Nadat je alle lessen gevolgd hebt krijg je een examen. Als je hiervoor slaagt houdt niets je meer tegen om te beginnen. 

 

Blijven leren

Als je eenmaal bent geslaagd tot rijinstructeur zal jij je hele carrière nog moeten blijven leren. Eens in de zoveel tijd zijn er namelijk aanpassingen in de verkeersregels waarvan jij natuurlijk op de hoogte moet zijn. Ook leer je steeds beter omgaan met verschillende emoties van klanten en verschillende situaties. Hierdoor blijf jij jezelf ontwikkelen en dat maakt de job natuurlijk alleen maar leuk! 

 

Rijschool marketing

Ligt marketing jou ook wel in de vingers? De concurrentie tussen rijscholen wordt steeds hoger. Daarom is het als rijschool zijnde super belangrijk om je marketing op orde te hebben zodat jij of de rijschool nieuwe klanten weten te trekken. Deel bijvoorbeeld succesverhalen op social media en de website. Voeg de benodigde informatie aan de website toe om beter te ranken in Google en de klanten de rijschool gemakkelijk kunnen vinden. 

 

Relaxende job

Het leven van een rijinstructeur is vooral leuk, sociaal en relaxt! Op een dag maak je wel veel lange uren, maar daardoor heb je bijvoorbeeld meer vrije dagen in de week. Je leert steeds meer nieuwe mensen kennen en je leert hen iets waarvan zij de rest van hun leven profijt van hebben!