Duik in de mysterieuze cultuur van Maleisië

We gaan allemaal maar wat graag op vakantie. Het hele jaar kijken we ernaar uit en het doel van de reis is allang niet meer enkel ontspannen. We trekken steeds verder de wereld in op zoek naar nieuwe culturen en spannende avonturen. Daar horen ook verre en mysterieuze oorden bij, zoals Maleisië. Dit prachtige land in zuidoost Azië wordt steeds populairder onder reizigers. In deze blog vertel ik je meer over de cultuur en wellicht doe je ideeën op voor je eigen rondreis Maleisië.

Respect voor iedereen

Maleisië ligt aan de andere kant van de wereld. Het is dus heel begrijpelijk dat een hoop gebruiken en gewoonten verschillend zijn van wat wij gewend zijn. Het is belangrijk om je hier van tevoren op voor te bereiden, zo voorkom je ongemakkelijke situaties. Nu staat Maleisië bekend om de tolerantie en gastvrijheid van de bevolking, het is dus makkelijk en heel fijn om je hier thuis te voelen. Door je van tevoren in te lezen over de gebruiken en gewoonten maak je het voor jezelf en de locals alleen nog maar makkelijker.

De delicatessen van Maleisië

Net zoals wij heeft Maleisië een hele specifieke keuken. Zo wordt er van veel soorten kruiden gebruik gemaakt en raad ik aan om niet bij ketenrestaurants te gaan zitten maar bij lokale tentjes aan te schuiven. Deze weten over het algemeen meer de authentieke smaak naar voren te laten komen in hun gerechten. Daarnaast heeft Maleisië een aantal delicatessen die ik niet aanraad zoals haaienvinnensoep en schildpadden eieren. Deze delicatessen zijn zeer dieronvriendelijk en schadelijk voor het milieu. Gelukkig is er genoeg lekkers om van te smullen tijdens een rondreis Maleisië.

Mee met het feestgedruis

Je gedraagt je als een local, je eet als een local, dan wordt het ook tijd dat je feest als een local. Maleisië is enorm rijk als het gaat om feestdagen. Zo wordt er Chinees nieuwjaar gevierd, zijn er tientallen festivals en mogen we de Malaysian Grand Prix natuurlijk niet vergeten, het grootste jaarlijkse race-evenement in heel zuidoost Azië. Waan je in de lokale muziek, kleurrijke kleding en innemende sfeer. Geloof mij, na zo’n dag vol met feest vieren en verbinding maken, wil je nooit meer weg.

Een rondreis Maleisië is er één om nooit meer te vergeten, het land heeft een hele diverse cultuur en is adembenemend qua natuur. Toch voelt het er nooit té groot en voel je je altijd welkom. Dus hup, op reis!