Duurzame tuin? Vraag een subsidie aan!

Voor het vergroenen van je tuin of dak kun je steeds vaker subsidie krijgen! Wist je dat een groene tuin of groen dak voor verkoeling zorgt? Ook bij regenbuien heb je er profijt van, het vangt namelijk het regenwater op. Steeds meer gemeenten in Nederland geven subsidies voor verschillende groene aanpassingen in je tuin of op het dak. Benieuwd welke opties beschikbaar zijn?

Aanleggen van een groen dak

Een groendak is begroeid met planten. Dit type dak heeft verschillende voordelen, namelijk:

  • Minder regenwater afvoeren;
  • Verbeteren van de luchtkwaliteit;
  • Meer groen is stadsbeeld;
  • Lange levensduur;

Voor een groendak heb je niet veel nodig, maar het is wel belangrijk dat de basis stevig is. Een waterdichte ondergrond zoals EPDM dakdekking is belangrijk en daarnaast is een stevige dakconstructie van belang. Interesse in de aanleg van een groendak? Ga dan op zoek naar een specialist zoals een hovenier in Apeldoorn. Zoek jij een goede hovenier? Kies dan voor Kous Hoveniers Voorthuizen.

Aanschaf regenton

Om mensen meer bewust te maken van de omgang met water, geven veel gemeenten een subsidie voor het aanschaffen van een regenton. Met een regenton kun je extra regenwater opvangen. Dit verkleint de kans op wateroverlast. In de zomer helpt het gebruik van opgevangen regenwater tegen droogte. Inwoners kunnen daarom subsidie aanvragen voor de aanschaf van een regenton.

Tegels uit de tuin

Gemeenten krijgen steeds vaker te maken met wateroverlast. Reden dat sommige gemeenten een speciale subsidieregeling hebben voor het verwijderen van tegels uit de tuin. Ook is een tuin zonder tegels een stuk koeler, het kan tot wel 7 graden verschillen!

Geef een reactie