Een dagje naar de sauna in de zomer

Nog even en dan is het weer zomervakantie. Dat betekent natuurlijk dat we allerlei leuke activiteiten op de planning gaan zetten. Een populair zomeruitje is de sauna. Dit komt omdat het in de zomer extra lekker is om naar de sauna te gaan. Veel welness centra hebben namelijk buiten sauna’s en ligbedden. Dit is vooral in de zomer erg lekker. We leggen je in dit artikel uit welke sauna’s fijn zijn om te bezoeken en wat je niet moet vergeten om mee te nemen!

Verschillende soorten sauna’s

Sauna’s worden over het algemeen ingedeeld op temperatuur. Zo heb je hele hete sauna’s (90 graden), maar ook juist wat minder hete sauna’s (60 graden). Als je voor het eerst naar de sauna gaat is het aan te raden om met een wat minder hete sauna te beginnen. Het kan soms namelijk wat benauwd aanvoelen, en om niet meteen afgeschrikt te raken, is het verstandig om rustig te beginnen. Je hebt daarnaast ook een sauna die geschikt is voor je spieren. Dus ben je een sporter probeer dan eens de infrarood sauna uit. Klik hier voor meer informatie daarover.

Checklist voor de sauna

Als je gezellig met je vriend of vriendin een dagje naar de sauna gaat zijn er wel wat dingen die je niet moet vergeten mee te nemen. Zo is het gepast om een badjas te dragen en slippers. Ook is het aan te raden om een flesje water mee te nemen, want je kunt anders uitdrogen. Neem voor na afloop schone kleren mee en een lekkere handdoek. Vergeet ook niet te checken of het badkledingdag is, voordat je voor verassingen komt te staan. Tevens is het geen probleem als je iets vergeet, want je kunt het altijd op locatie huren.