Een dakraam op zolder

Om je zolder van meer licht te voorzien, zou je een dakkapel kunnen laten plaatsen. Echter, daar zit een redelijk kostenplaatje aan. Toch zou het een uitkomst zijn om de zolder tot werk- of hobbykamer om te toveren, zonder dat er al te diep in de buidel hoeft worden getast. Dan is een hele verstandige optie om eens te denken aan het plaatsen van een dakraam in het schuine dak.

Het plaatsen van een raam is vele malen goedkoper, omdat er minder uren nodig zijn voor het installeren. Ook het materiaal is zienderogen minder, dus goedkoper. Dakramen hebben géén vergunning nodig, terwijl je er bij een dakkapel niet onder uit komt. Vergunningen kosten geld.

Meer licht op zolder

Door een donkere zolder te voorzien van een dakraam heb je veel mogelijkheden om van de zolderruimte een acceptabele werkkamer te maken. Andere opties zijn een extra slaapkamer of bijvoorbeeld een hobby- of speelkamer voor de kinderen. Ook het huis stijgt op deze manier in waarde en zal bij verkoop meer opbrengen.

Snelle realisatie

Ga je een dakkapel aanbrengen dan betekent dit een behoorlijke verbouwing. Een dakraam is sneller aangebracht. Al binnen een halve dag kun je genieten van een lichtere zolder.

Onderhoud

Een dakkapelonderhoud zal in de toekomst meer kosten met zich meebrengen. Veel schilderwerk, wat bij een simpel raam in het dak niet aan de orde is.

Investeren in leefruimte

Bouwhandel.nl heeft alle materialen op voorraad om je huis meer leefruimte te geven. Ramen zijn er in verschillende uitvoeringen en geven de zolder een grote lichtopbrengst. Een aantal dakramen zijn o.a.

  • Standaard tuimelraam
  • Uitzet/tuimelvenster
  • Zolderdakraam
  • Velux of Fakro ramen
  • En een groot assortiment raambekleding

Deze webshop geeft de juiste adviezen en staat bekend om zijn snelle leveringen. Kijk voor kwaliteitsramen op de website en laat je inspireren door de vele mogelijkheden.