Een eigen winkel in de stad? Hier een paar praktische tips!

Heb je een eigen winkel midden in de stad? Dan wil je natuurlijk alle ruimte die je hebt benutten. De stad is namelijk niet goedkoop, zeker wanneer je er een winkelpand huurt. Om je winkel zo optimaal mogelijk te gebruiken is het slim om een aantal zaken goed te regelen. In deze blog geven we je een aantal praktisch tips die je helpen bij het optimaal benutten van de ruimte die je hebt, het slim indelen van je winkel/magazijn en hoe je alles overzichtelijk houdt.

Zorg voor overzicht

Het is belangrijk zowel voor jezelf als voor klanten om overzicht te behouden in je winkel en magazijn. Niets is namelijk vervelender dat klanten lang moeten zoeken naar iets wat ze nodig hebben. Zodra de klant binnenkomt wil je eigenlijk dat ze precies weten waar ze moeten zijn. Je kan hierbij natuurlijk wel slim gebruik maken van de route die ze moeten lopen om uiteindelijk bij het product te komen wat ze nodig hebben. Hierdoor kan je klanten laten zien wat je nog meer in de winkel hebt liggen. Voor jezelf is het daarnaast ook fijn om overzicht te hebben in bijvoorbeeld je magazijn. Je kan hiervoor een magneetband aanschaffen om gemakkelijk bepaalde elementen en producten te markeren. Met magneettape kan je dit gemakkelijk realiseren.

Maak gebruik van de ruimte

Het gebruik maken van de volledige ruimte zonder een overvolle winkel te hebben is de kunst. Dit kan je doen door bijvoorbeeld alles perfect en strak in te delen. Je kan dit ook realiseren door het juist knus te maken en over producten neer te zetten met 1 pad door de hele winkel. Hierdoor kan je bijvoorbeeld realiseren dat klanten altijd 1 volledig rondje moeten lopen door de hele winkel. Het voordeel hiervan is, is dat klanten elkaar niet snel in de weg lopen en dat jouw bezoekers langs al jouw producten lopen. Hierdoor is de kans dat men met meer weggaat dan de bedoeling was.

Zorg voor inzicht

Het is belangrijk om goed inzicht te hebben. Op administratief gebied is dit vaak niet helemaal op orde bij veel winkeliers. Daarom raden wij aan om dit vanaf het moment dat je begint met je winkel het goed bij te houden. Je kan dit in eerste instantie doen door Excel te gebruiken maar wij raden aan om direct te kijken naar een boekhoudprogramma waarmee je de aankomende 5 jaar in iedergeval uit de voeten kan.

Geef een reactie