Een Hedera kopen, waar rekening mee houden bij het planten?

Een Hedera kopen is uiteraard slechts één ding. Wanneer je ze hebt gekocht moet je ze namelijk nog gaan planten. Het planten van een Hedera hoeft op zich niet zoveel voeten in de aarde te hebben. Je hoeft er dan ook zeker geen ervaren tuinman voor onder de arm te nemen. Ondanks het feit dat je een Hedera planten dus perfect zelf kan doen is het wel belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten alvast even voor je uitgezocht en zetten ze op deze pagina op een rijtje!

  1. Hedera planten eerst water geven of niet? 

Bij een Hedera kopen zal je kunnen vaststellen dat deze bij levering doorgaans nog voldoende vochtig zijn. Dit betekent dat ze niet meteen water moeten krijgen. Het is wel belangrijk om dit te controleren. Er kan in de praktijk immers worden vastgesteld dat de potten met de Hedera bovengronds sneller opwarmen. Het is dan ook vooral zaak om uitdroging te voorkomen. Voordat je overgaat tot het planten van de Hedera wordt het omwille van deze reden aangeraden om ze even vol te laten zuigen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een vreemde tip omdat de planten dan nog vochtig zullen aanvoelen, maar er gaat wel degelijk een interessant idee achter schuil. Door dit te doen zorg je er namelijk voor dat je planten met zekerheid een optimale start zullen krijgen in de grond. 

  1. De voorbereiding van de grond 

Een Hedera kopen en planten is voor iedereen mogelijk, zolang je er maar voor zorgt dat de grond afdoende wordt voorbereid. Net hier knelt voor veel mensen echter het schoentje. Hoe zorg je namelijk voor een echt goede voorbereiding van de grond? Zeer eenvoudig. Bij een redelijke tuingrond is het aan te raden om potgrond te mengen in het plantgat. Dit met als doel om de kwaliteit van de grond aanzienlijk te verbeteren. Op deze manier kan je er dan ook echt zeker van zijn dat je optimale omstandigheden creëert voor jouw Hedera planten. 

  1. Moet je de grond schoonmaken of niet? 

Als je een Hedera wil kopen is het altijd interessant om op voorhand even grondig de grond te inspecteren waarin je dat gaat doen. Alleen op deze manier kan je er namelijk voor zorgen dat er geen vervelende zaken een nette groei van je Hedera in de weg zullen staan. Zaken die je bij voorkeur uit de grond dient te verwijderen zijn in ieder geval: 

  • Stenen; 
  • Wortels; 
  • Onkruid; 

Heb je op de plaats waar de aangekochte Hedera moet komen eerder hagen zoals coniferen of laurierhagen gehad? In dat geval is het erg belangrijk om dit tuinkarwei grondig uit te voeren. Dit niet in het minst omdat de hagen die eerder op deze plaats stonden de grond leeg hebben getrokken op vlak van voedingsstoffen. Zijn alle werkzaamheden grondig uitgevoerd? Dan kan je beginnen met het aanvullen van de grond met goede tuingrond. In ieder geval, ga jij ook een Hedera kopen? Hou dan zeker rekening met de tips hier op deze pagina! 

Ben je om en wil je een Hedera kopen? Ga naar www.Hederaschutting.nl!