Een houten vloer laten aanleggen? Hier de soorten en maten

Er zijn veel verschillende vloeren op de markt en het is een lastige keuze om te kiezen welke vloer je wilt hebben in jouw woning. Maar waarom zou je kiezen voor een houten vloer en welke soorten heb je allemaal?

Een houten vloer

Een houten vloer is een vloer die bestaat uit gezaagde planken. Deze planken worden in een bepaald patroon naast elkaar gelegd. Al eeuwen lang werken vakmensen met houten vloeren en ontwikkelt dit zich met de tijd mee. Deze vloer wordt ook wel een parketvloer genoemd. De parketvloer is er in alle soorten en maten en er komen steeds meer varianten bij. 

De houten vloer geeft een natuurlijk en uniek karakter. Het past zowel in een klassieke als een moderne woning. De kwaliteit van de vloeren zijn in de loop van de jaren flink verbeterd. Een parketvloer is wel prijziger dan bijvoorbeeld laminaat. 

De vloersoorten

Een houten vloer bestaat weer uit meerdere soorten vloeren. Zo heb je bijvoorbeeld een tapis vloer. Dit is een strakke en gladde vloer. Het zijn rechte stukken spaanplaat waarop vervolgens tapisstroken worden verlijmd. 

Ook heb je visgraat parket. Dit is de meest populaire soort. Dit komt doordat het een stukje ambacht uitstraalt. Het is wel van belang dat alle stroken even lang en breed zijn, omdat deze met elkaar in verbinding staan. De opbouw van een visgraat vloer is hetzelfde als bij de tapis vloer. 

Een ander voorbeeld is de hoogkant parket. De hoogkant vloer straalt een warme uitstraling uit en begint steeds populairder te worden in woningen. Het is een matte vloer en wordt op de constructievloer verlijmd. 

In combinatie met een vloerverwarming

Een vloerverwarming is populair onder mensen die bezig zijn met duurzaam wonen. Als je een houten vloer wilt, is de multiplank de meest geschikte houten vloer om te kiezen. De houten vloer is ideaal in combinatie met verschillende soorten vloerverwarming en vloerkoeling. De multiplank is opgebouwd uit een multiplex onderlaag. Daarboven is een massieve toplaag gelijmd. De planken zijn erg stabiel. 

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met een vloerenspecialist

Geef een reactie