Een industrieel interieur? Ga voor een pvc vloer met betonlook

De industriële stijl verovert al jaren de harten van veel mensen. Met name de kantoorruimte wordt vaak op deze manier ingericht. Het kan echter ook heel goed in een woning. Een industrieel interieur maak je helemaal af met een pvc vloer betonlook. Beton is een veel gezien materiaal in deze stijl. Het is strak, modern maar ook ruw en ongepolijst. Daarom is beton zo populair. Het heeft echter ook nadelen. Een pvc vloer met betonlook heeft de voordelen van beton maar niet de nadelen:

  • het scheurt niet, zoals beton soms doet
  • het gaat langer mee en vraagt amper om onderhoud
  • het is vaak goedkoper dan een betonvloer storten

Zoals je ziet, heeft die pvc vloer dus veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Daarom zie je ze vaak in een industrieel interieur: wel de lusten, niet de lasten. 

Grof en stoer

Andere kenmerken van een industrieel interieur is dat het vaak grof en stoer is. Een vloer van beton of een pvc vloer met betonlook past daar dus goed in: beton is niet afgewerkt, heeft vaak een effen grijze kleur en is robuust. Er zijn ook meubels die daar goed bij passen. Wat we bijvoorbeeld veel zien in deze stijl is de grote, industriële lamp. Deze heeft vaak een grote lampenkap van bijvoorbeeld brons. De lamp zelf staat vaak op een driepoot. Dit type verlichting moet sterk en aanwezig zijn. Het dient dan ook vaak als hoofdverlichting in de ruimte. 

Open en bloot

Wil je deze stijl namaken in je eigen huis? Dan is het goed om te weten dat je niet alleen voor robuust gaat maar ook voor open en bloot. Dat wil zeggen dat leidingen zichtbaar mogen zijn, raamwerk grof mag zijn afgewerkt en baksteen zichtbaar aanwezig mag zijn. Een muur volledig van baksteen is ook een typisch geziene manier om deze stijl door te trekken in de woning. 

Geef een reactie