Kleine badkamer inrichten

Een kleine badkamer inrichten: zo doe je dat

Heb jij een kleine badkamer en weet je geen idee wat je ermee moet? Ook een kleine kamer kun je leuk invulling aangeven. Sterker nog: een kleine badkamer inrichten kan heel leuk zijn. Je kunt van alles op maat kopen en bent nog steeds niet de hoofdprijs kwijt omdat je zo’n kleine ruimte hebt. Met deze tips maak je er een droomkamer van voor iedereen in huis.

Moderne uitstraling

Een kleine ruimte inrichten

Een aantal tips voor elke kleine ruimte die je toe kunt passen zijn:

  • gebruik elke centimeter door spullen op maat te maken
  • kies voor kleinere versies van de spullen die je wil: een kruk in plaats van een stoel
  • zorg voor kastruimte om de vloer leeg te houden
  • leg tegels of vloeren in de lengte zodat de ruimte groter lijkt

Een badkamer

De badkamer een aparte ruimte om in te richten. Je zit namelijk vaak vast aan bepaalde leidingen en sanitair dat nu eenmaal op een bepaalde plek geplaatst is. Daar zul je rekening mee moeten houden. Daarom is van alle kamers de badkamer het moeilijkst om in te richten als deze heel klein is. Dat betekent niet dat het niet kan! 

Professioneel

Zorg voor de illusie

Je kunt veel spelen met een ruimte en deze groter doen lijken. Allereerst doe je dat met spiegels. En laat de badkamer nu net een ruimte zijn waar je sowieso al een spiegel wil. Een grote spiegelwand zorgt voor de illusie dat de ruimte groter is. Ook met verlichting kun je goed spelen om de kamer groter te laten lijken.

Werk in de hoogte

Bij een kleine badkamer gebruik je zoveel mogelijk de hoogte. Dat wil zeggen dat je niet voor een lage en brede kast kiest maar juist een hoge kast die bijna tot het plafond komt maar wel smaller is.