licht in je huis

Een lekker licht interieur – zo doe je dat!

Nu de zomer op ons zit te wachten, breekt de zon al veel vaker door. Dat maakt het een perfecte tijd om tijd aan het interieur te besteden en de zon het huis in te laten. Alleen al een mooi stel gordijnen van de Plisségordijnshop kan een groot verschil maken! Benieuwd naar al onze tips voor een lekker licht interieur? En klaar om de zon binnen te laten? Scrol dan snel verder!

De gordijnen

Om je interieur in het algemeen lichter te maken is het belangrijk om zo veel mogelijk licht binnen te laten. Dat doe je niet alleen door de juiste gordijnen te kiezen, maar ook door ze juist op te hangen. Hangen jouw gordijnen nog steeds deels voor het raam als je ze helemaal open hebt? Dan heb je een te kleine gordijnroede. Kies een langere gordijnroede uit waardoor je gordijnen langs het raam hangen in plaats van ervoor als ze open zijn.

Is een gewoon gordijn niks voor jou en wil je geen inkijk in huis, maar wel het licht doorlaten? Kies dan voor een stel top down-bottom up gordijnen. Dit soort gordijnen blijven voor het raam hangen, waardoor je minder inkijk hebt. Om licht binnen te laten kun je de onderkant omhoog en de bovenkant omlaag doen, waardoor het gordijn in het midden hangt en inkijk voorkomt. Voor een nog mooiere lichtinval kies je voor een lichtdoorlatend model.

Een verse laag verf

Ben je er klaar voor om de handen uit de mouwen te steken? Geef je muren dan een frisse laag lichte verf. De meest effectieve keuze is natuurlijk wit, maar is dat te steriel voor je, dan kun je natuurlijk ook gaan voor een ander heel licht tintje. Witte muren reflecteren niet alleen het licht van de zon, maar reflecteren daardoor ook de warmte in de zomer. Win-win dus!

Voeg spiegels toe

Witte verf is niet het enige wat licht kan reflecteren. Spiegels kunnen dat natuurlijk nog beter. Hang een spiegel op een lichte plek tegenover een meer donkere plek. Zo verdeel je de lichtval meer in je huis en laat je het licht ook in de donkere hoekjes komen! Niet alleen maken spiegels je huis lichter, het maakt het ook ruimer. Benieuwd naar meer woontips? Lees ook onze andere posts!