Een leuk tijdverdrijf is legpuzzels maken van Jan van Haasteren

Als je niet weet wat je moet doen in je vrije tijd en je hebt vroeger weleens een legpuzzel gelegd dan is het geen verkeerd moment om daar weer eens opnieuw mee te beginnen. Er zijn vele soorten legpuzzels waar je uit kan kiezen zoals een heye puzzel van legpuzzels.nl of je kan besluiten om een disney puzzel 1000 stukjes online kopen. Maar misschien toch wel een van de leukste mogelijkheden die je hebt zijn jan van haasteren puzzels. De puzzels van Jan van Haasteren zijn doldwaas en bijna iedere puzzelaar heeft ze weleens voorbij zien komen. De puzzels van Jan van Haasteren zijn wereldwijd beroemd en iedere dag ligt er wel iemand dubbel tijdens het leggen van een van deze puzzels. De meeste puzzels van Jan van Haasteren tellen 1000 stukjes en je kan er urenlang puzzelplezier aan beleven.

Alles wat je moet weten over Jan van Haasteren

Iedere dag worden er vele puzzels van Jan van Haasteren gelegd binnen en buiten Nederland. Het zal je misschien verbazen, maar Jan van Haasteren is niet als eerste begonnen met het tekenen van afbeeldingen voor puzzels. Nee, hij begon als een tekenaar voor tekenfilms van onder andere Toonder Studio’s en hij tekende stripreeksen. In de jaren tachtig begon hij met het tekenen van prenten voor de bekende puzzelfabrikant Jumbo. Voor een legpuzzel is hij zo’n twee maanden bezig met schetsen, inkten en kleuren. Op het moment dat je let op de details in de puzzels dan snap je ook gelijk waarom. Ieder puzzelstukje van Jan van Haasteren heeft super veel details tot op de laatste centimeter vind je vele gekke figuren terug. Iedere dag is er veel vraag naar de puzzels van Jan van Haasteren. Ieder jaar wachten vele fans vol spanning tot er weer een nieuwe puzzel wordt uitgebracht van deze striptekenaar. In 2013 werd er zelfs een speciale Studio Jan van Haasteren opgericht vanwege de grote vraag naar de puzzels. In deze studio werken drie hele talentvolle illustratoren samen namelijk Van Haasteren, Rob Derks en Dick Heins. Jan van Haasteren begeleid hen terwijl de puzzels gecreëerd worden door de andere twee illustratoren.

Terugkerende elementen binnen de legpuzzels

Iedere legpuzzel van Jan van Haasteren heeft bepaalde elementen die elke keer weer terugkomen. Om deze reden gaan vele fans daar dan ook naar opzoek. Een goed voorbeeld hiervan is de haaienvin die in iedere prent een muur of grond doorklieft. Daarnaast vind je in iedere prent de vele handjes, het gebit, de dikke mevrouw, het kleine mannetje, vele pleisters en natuurlijk Sinterklaas terug. Als je goed oplet vind je ook een zelfportret van Jan van Haasteren terug in de puzzels. Je hebt dus niet alleen pret tijdens het leggen van de puzzels, maar tevens met het zoekwerk tijdens en na afloop.

Geef een reactie