Een loungeruimte creëren in je huis? Dat doe je zo

Wat is er na een lange werkdag lekkerder dan heerlijk tot rust komen op een fijn plekje in je huis? Maar dan moet er wel zo’n plekje zijn! Je hebt niet veel nodig om een loungeruimte te creëren in je huis. In dit artikel vind je een aantal tips over hoe je dit het beste aan kunt pakken. Een loungeruimte kun je creëren in een aparte ruimte, maar bijvoorbeeld ook in een hoekje in de woonkamer. Welke optie je ook kiest, dankzij deze nieuwe ruimte kun jij voortaan heerlijk ontspannen wanneer je thuiskomt na een hectische dag of week! 

Ga voor comfortabele zitmeubelen

Wanneer je goed wilt kunnen ontspannen, is het logisch dat je dit niet op een houten bankje doet. Het is erg belangrijk dat je zitmeubelen uiterst comfortabel zijn. Ga bijvoorbeeld voor een paar mooie Kick stoelen van skogen.nl, waar je lekker in kunt zitten of hangen. Ook een lekkere zachte bank is natuurlijk ideaal voor zo’n ruimte in je huis waar je kunt relaxen.

Sfeervolle verlichting

Uiteraard mag ook passende, sfeervolle verlichting niet ontbreken in je loungeruimte. Kies niet voor felle lampen, maar ga in plaats daarvan bijvoorbeeld voor een combinatie van verschillende sfeervolle lichtjes. Kaarsen zijn vaak erg geschikt voor een loungehoek en bovendien erg romantisch, maar ook kerstboomlampjes kunnen bijdragen aan een ontspannen sfeer.

Voeg mooie decoratie toe aan de loungeruimte

De loungeruimte is pas echt compleet wanneer je wat mooie decoratie toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan een mooi wollen kleed, waardoor je geen koude voeten krijgt als je door de ruimte loopt. Ook planten brengen een stukje sfeer: hierdoor oogt de ruimte al veel natuurlijker. Ook met mooie gordijnen kun je alle kanten op. Niet alleen om de ruimte eventueel af te sluiten van de rest van het huis, maar ook om een ontspannen sfeer te creëren. 

Geef een reactie