woninginrichting

Een nieuwbouwhuis inrichten in 4 stappen

Heb je onlangs een nieuwbouwhuis gekocht? Dan zal je nog een stevige klus staan te wachten. De manier waarop deze huizen worden opgeleverd (alleen met badkamer en keuken) is namelijk niet genoeg om in te wonen. Met de volgende 6 stappen is jouw woning binnen een mum van tijd gelukkig omgetoverd tot een waar paleisje!

Stap 1: maak een plattegrond

Het inrichten van een nieuwbouwhuis is een hele klus. Elke ruimte moet namelijk vanaf de basis ingericht worden. Voor je eigen overzicht is het daarom verstandig om in kaart te brengen welke ruimtes je allemaal hebt en wat je ermee wilt doen. Zo kun je daar altijd even op terugvallen wanneer je het overzicht even kwijt bent. Je kunt natuurlijk een plattegrond maken op papier, maar online zijn er ook diverse digitale tools te vinden zoals Floorplanner!

Stap 2: ontwerp een moodboard

Nu je de indeling van het huis hebt staan, kun je gaan nadenken over de inrichting ervan. Een leuke en handige manier hiervoor is het maken van een moodboard. Pak een aantal woontijdschriften of zoek op internet en knip, print en plak plaatjes van meubels en kleuren uit. Vervolgens plak je ze op je moodboard. Hierbij kun je ook gebruik maken van kleine stukjes stoffen die je graag terug ziet komen. En is knippen en plakken niet helemaal jouw ding? Ga dan lekker aan de slag met Pinterest. Hier vind je echt een bom aan inspiratie. Bovendien kun je eenvoudig de meest toffe online moodboards maken.

Stap 3: back to basic

Na het moodboard kun je aan de slag met inrichten! Het meest handige is om dan te beginnen bij de basis oftewel de vloer en de muren. Ga je voor een houten vloer, gietvloer, laminaat of een stoere betonvloer? Kijk goed naar wat bij jouw moodboard past. Hetzelfde geldt voor de muren. Een goede basis is namelijk erg belangrijk voor de verdere inrichting van je woning. Op zoek naar een nieuwe vloer? Neem een kijkje bij Laminaathal!

Stap 4: meubels en accessoires

Vervolgens kun je je richten op de meubels. Leuke accessoires gespot? Onthoud ze, maar laat ze nog even in de winkel liggen. Het is handiger om eerst op zoek te gaan naar de grote meubels zoals een bank, een bed, een tafel en een kast. Je kunt daarna eindigen met de kleine leuke spulletjes.

Geef een reactie