Een nieuwe telefoon kiezen doe je zo

Je kent het wel, dat moment dat je een mailtje krijgt dat je telefoonabonnement bijna afloopt. Of misschien wist je dit al heel goed omdat je niet kunt wachten een nieuwe telefoon uit te kunnen kiezen. Hoewel we tegenwoordig bijna allemaal een telefoon van een groot merk hebben, worden we (juist van diezelfde merken) alsnog overspoeld door verschillende soorten telefoons. Elk jaar komt er weer een nieuw model met nieuwe features, maar die kost dan ook weer een stuk meer. En dan moet je dus die keuze gaan maken. Het blijft lastig als je het mij vraagt!

Toen mijn telefoonabonnement afliep, zo’n anderhalf jaar geleden, besloot ik eens niet voor een nieuw model te gaan. Mijn oude vertrouwde telefoon deed het nog prima en alles wat ik nodig heb staat erop. En oké, het scheelde me ook een berg geld. In mijn studentenbestaan had ik genoeg andere kosten en dingen waar ik mijn geld aan wilde uitgeven, daar was een telefoon niet een van. Een SimOnly abonnement voldeed het prima voor mij. Nu ook dat abonnement over een half jaar afloopt en ik merk dat mijn telefoon zijn beste tijd nu echt wel heeft gehad, sta ik dus voor de (zo lijkt het) onmogelijke opgave om een nieuwe telefoon uit te kiezen. Waar begin je nu eigenlijk wanneer je een nieuwe telefoon wilt kopen?

Wat vind jij belangrijk?

Het draait er natuurlijk volledig om wat jij belangrijk vindt aan jouw telefoon. Dat begint bij het formaat. Hoe iedereen vroeger altijd een klein telefoontje had, worden de nieuwe modellen tegenwoordig juist weer steeds groter. Het kijkt wel prettig zo’n groot scherm, maar dat is het niet als je jouw telefoon altijd in je broekzak draagt. Heb je kleine handen, dan is zo’n groot scherm ook niet handig. Zie dan maar eens die hoek linksboven met je duim aan te tikken. Ook de camera’s op mobiele telefoons worden steeds beter. Je hebt hier tegenwoordig allerlei verschillende functies voor. Vind je een eenvoudige, maar scherpe camera belangrijk of ga je echt aan de slag met een groothoeklens en telelens? Daarnaast moet je rekening houden met het besturingssysteem, de batterijduur en kracht van het toestel.

Merk kiezen

Zodra je voor ogen hebt welke specificaties jouw nieuwe telefoon allemaal moet hebben, is het tijd om te zoeken welk merk het beste model aanbiedt. Voor mij kwam Huawei het beste uit de test. De grootste voordelen van Huawei telefoons waren voor mij vooral de prijs en het besturingssysteem. De prijs is namelijk lager dan van andere grote merken en het besturingssysteem is van Android. Dit systeem was ik al gewend, waardoor ik niet opnieuw alles onder de knie hoefde te krijgen. Zodra je jouw ideale merk voor ogen hebt is het tijd om het abonnement uit te kiezen!