Recreatiewoning

Een recreatiewoning?

Ziet u het wel zitten om een vast plekje in de natuur te hebben? Een plek om u terug te trekken uit alle drukte. Een plek waar u uw vrije tijd door kan brengen buiten uw eigen woning? En wilt u liever uw geld steken in iets wat aan de eind van de rit geheel van u is, in plaats van huisjes te huren maar er niks aan over te houden? Dan is een recreatiewoning iets voor u! Recreatiewoningen zijn er in alle soorten en maten. Lees verder om meer te weten te komen over wat voor opties er zijn.

Waar moet een recreatiewoning aan voldoen

Een recreatiewoning moet aan nog meer eisen voldoen dan een woning aan moet voldoen om zelfstandig genoemd te worden. Het moet naast aan alle eisen van een zelfstandige woning ook voldoen aan het bezit van een aparte woonkamer en slaapkamer, én het moet een ruimte hebben waar je buiten kunt zitten. Dit kan een terras of een balkon zijn.

Zelf ontwerpen

Door zelf een recreatiewoning te laten bouwen heeft u ten eerste het voordeel van het bezit van de woning. Wanneer u er niet verblijft, kunt u het verhuren aan andere vakantiegangers. Maar het mooiste voordeel van het zelf laten bouwen is uw inbreng in het ontwerp. U kunt een recreatiewoning dan volledig aanpassen op uw wensen. Dat kan van alles betreffen. Denk niet alleen aan het interieur, maar ook aan hoe de woning aansluit op de omgeving en ook aan met hoeveel mensen u er wilt kunnen verblijven.

Tiny house

Naast de ‘gewone’ recreatiewoning is ook een tiny house een optie. Deze soort woning speelt helemaal in op de trend om een kleinere voetafdruk op deze aarde achter te laten. De naam zegt het ook al: deze woningen zijn dan ook een stuk kleiner dan de gemiddelde recreatiewoning. Vaak zijn ze voorzien van allerlei moderne vernuftigheden om energie zo optimaal mogelijk te gebruiken. Een tiny house is zeer geschikt om te bouwen als u wat voelt voor deze levensstijl en in uw eentje of met weinig mensen bent. Het is het zeker waard om te overwegen zelf een recreatiewoning te laten bouwen. Als u een bestaande recreatiewoning koopt wordt het toch al gauw lastig om deze 100% naar uw wensen te maken. Dus waarom niet gewoon zelf een volledig nieuwe woning neerzetten?!

Geef een reactie