Een rolluik kopen? Hier moet je even op letten

Ben je van plan om binnen afzienbare tijd een (elektrische) rolluik te kopen? Dan weet je misschien niet waar je moet beginnen met je zoektocht. Waar moet het rolluik van gemaakt zijn? Hoe donker wil je het hebben? Hoe groot moet het luik zijn? Waar ga je hem ophangen? Waar wil je het voor gebruiken? Kortom, genoeg vragen om rekening mee te houden. Want een rolluik is niet vergelijkbaar met het kopen van een broodje in de supermarkt. Als het goed is, doe je er namelijk jaren mee. Dus ga niet over één nacht ijs en lees even met welke punten je rekening dient te houden als je van plan bent binnenkort een rolluik, bijvoorbeeld voor thuis, aan te schaffen. 

Aantal punten om rekening mee te houden

Rolluiken kopen, of natuurlijk een enkele rolluik kopen, is niet iets wat je elke dag doet. Althans, als het goed is. Want als je slim bent, koop je direct een aantal rolluiken voor de hele ruimte. Dan ben je gelijk klaar. Maar waar moet je op letten als je bijvoorbeeld een elektrische rolluik kopen wilt?
– Uiteraard moet je letten op het formaat van het raam waar je het rolluik wilt ophangen. Als de afmetingen niet kloppen, zal een hoop van de voordelen teniet worden gedaan. Wil je een luik voor bij het slaapkamerraam? Of wil je de gehele schuifpui van een lui voorzien? Het maakt nogal een verschil.
– Waar wil je het rolluik of de rolluiken ophangen en in wat voor omgeving woon je?
– Wil je een rolluik dat 100% verduisterend is? Of is een ander soort exemplaar meer geschikt voor jouw specifieke situatie?
– Welke kleur past er het beste bij je woning en interieur? De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.
– Hoe wil je het rolluik kunnen openen? Is het geen probleem om dit met de hand te doen? Of wil je toch liever een exemplaar dat elektrisch geopend en gedicht kan worden? Een elektrisch rolluik is iets duurder, maar wel makkelijker in gebruik. Denk hier dus goed over na.

Waarom een rolluik kopen?

De meeste mensen in warme gebieden zullen rolluiken kopen om op deze manier de zon buiten, en de binnenruimte dus koel, te houden. Maar wist je dat het hebben van een rolluik nog meer voordelen heeft? Zo werkt een rolluik ook verduisterend. Dus met een exemplaar voor je slaapkamerraam zal je weer als een baby kunnen slapen. Daarnaast helpt een luik, zeker als het voorzien is van een beschermingslaag, geluidsoverslast te reduceren. Een vierde handige eigenschap van een rolluik is dat het inbraakwerend kan werken, omdat dieven toch extra moeite moeten doen om via het raam naar binnen te kunnen komen. Daarnaast is een mooi luik goed voor de privacy als je niet zo houdt van pottenkijkers. Door het rolluik of de rolluiken dicht te doen of te houden, kan niemand meer naar binnen kijken en kan jij gewoon je gang gaan.

Meer informatie

Kortom, er komt een hoop bij kijken als je besluit een (elektrisch) rolluik te kopen. Hopelijk heb je iets aan deze bovenstaande tips gehad. Wil je meer informatie over specifieke rolluiken of over jouw situatie? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen kunnen we dan kijken naar een passende en goede oplossing. Dus wil je een elektrische rolluik kopen of misschien wel meerdere rolluiken kopen? Wij van Zonwering Garant staan altijd voor je klaar om een passend en kwalitatief rolluik voor je uit te kiezen.