Een unieke tuin met sierbestrating

Heb je jezelf wel eens afgevraagd? Wat maakt mijn tuin bijzonder en unieker dan de andere tuinen? Het antwoord hierop is: Sierbestrating. De methode van het bestraten van een tuin kan erg variërend zijn. Er is altijd een bestrating die bij jouw huisstijl past. Je kan met kleuren en vormen een heel leuk en frisse uitstraling aan je tuin geven. Elk jaar komen er weer nieuwe trends naar buiten voor een sierbestrating. Maar hoe krijg je zo’n sierbestrating in jouw tuin? Dat doe je doormiddel van het aanvragen van een offerte. Dit kan op verschillende websites. Door een formulier in te vullen met jouw wensen en de afmetingen van je tuin, wordt daar voor jou de best overeenkomende hovenier voor je gezocht. Hoe dit precies werkt lees je in deze tekst. 

Meet je tuin op

Voor dat je denkt aan een sierbestrating is het erg handig om op te meten wat de grootte van je tuin is. Zo kan je alle mogelijkheden doornemen. Je kan met het uitzoeken van een passende sierbestrating ook wachten en het overleggen met de hovenier die je aanneemt. 

Wat zijn de mogelijkheden? 

Het kan met sierbestrating alle kanten op. Sierbestrating is eigenlijk een abnormale bestrating in je tuin om de aandacht te trekken. Een bestrating is een sierbestrating als hij de stijl van je tuin bepaalt. Daarvoor is het uitgevonden. Zonder het gebruik van veel planten, toch een mooie tuin te krijgen. 

Koppelstones:

Met deze methode krijg je allemaal vierkante stenen die elegant naast elkaar liggen. Doordat de stenen niet volledig glad zijn, krijg je een vrolijke sfeer in je tuin.

Flagstones:

Deze methode is het meest uitdagend voor een hovenier. Bij deze methode worden er allerlei verschillende losse, platten stenen neergelegd dat het allemaal op elkaar aan sluit. De ruimte ertussen wordt gevuld met cement. 

Marmer:

Wil je graag een statige tuin met een glad uiterlijk? Dan is marmer voor jou een keus. Er zijn veel verschillende soorten marmer die allemaal weer een heel ander gevoel over brengen. Sommige marmer heeft een gladde bovenkant en sommige marmer is erg dof. Dit ligt meestal aan de manier van verwerken. 

Terras aanleggen:

Deels buiten het boekje, maar zeker niet te vergeten. Een terras kan door het gebruik van bijzonder hout er mooi zijn. Een terras aanleggen kan dus ook voor een soort sierbestrating zorgen. 

Vraag het de hovenier

Deze soorten sierbestrating zijn het populairst, maar zit er geen een voor jou bij? Vraag dan aan de hovenier of hij een goede tip heeft voor een soort bestrating die goed bij jouw tuin en woning passen. 

Andere ideeën

Je kan altijd in plaats van een hovenier in te huren zelf als tuinman voor tuinonderhoud zorgen. Een tuin aanleggen kan soms erg lastig zijn. Dus bereid je van tevoren wel goed voor. Hoveniers zijn ook in te huren voor het onderhoud van je tuin. Zorg bij het aanvragen van een hovenier dat je je postcode invult en zorgt voor een reactie op je aanvraag van een hovenier uit de buurt.