hoe vloer kiezen

Een vloer kiezen, hoe doe je dat?

Je wilt je huis graag een andere look geven, maar de vloeren houden je tegen. Oude vloeren of simpelweg een vloer die niet past bij de rest van je inrichting kan voor veel frustratie zorgen. Het maakt niet uit of je meubels vervangt, de muren verft of andere gordijnen ophangt; je krijgt maar niet het effect wat je wilt. Tijd voor een nieuwe vloer! Als je niet weet waar je op moet letten bij het kiezen van een vloer, dan kan het lastig zijn om hieraan te beginnen. Wij hebben wat tips voor je op een rij gezet, zodat jij vervolgens vloeren in Genemuiden uit kan gaat zoeken.

Kleine en grote ruimtes, lichte en donkere vloeren

De kleur van de vloer heeft altijd een grote impact op een ruimte. Onafhankelijk van hoe groot of klein die ruimte is. Veel donker kleurgebruik in een kleine ruimte bijvoorbeeld zorgt ervoor dat die ruimte nog kleiner aanvoelt. Kies daarom in een kleine kamer voor een licht gekleurde vloer. Je kan kiezen voor lichtbruine tonen, maar ook wit. Andersom werkt het natuurlijk hetzelfde. Heb je een erg grote ruimte die erg kaal en leeg aanvoelt? Kies dan voor wat donkere kleuren, zodat de ruimte knusser wordt.

Beoordeel de vloer in alle soorten licht

Heb je wel eens geprobeerd om een verfkleur uit te zoeken in de bouwmarkt, om er vervolgens achter te komen dat deze kleur er in het daglicht toch anders uitziet? Om niet achteraf teleurgesteld te zijn over de kleur van de vloer, moet je je sample in verschillende situaties bekijken. Door de dag heen heb je namelijk verschillende soorten licht in huis. ‘s Middags heb je veel natuurlijk licht, maar in de schemer en onder je avondlampen kan de vloer er heel anders uitzien. Kies daarom niet definitief voordat je de vloer in verschillende soorten licht hebt gezien.

Match de vloer bij je interieur

Een nieuwe vloer uitzoeken is en leuk en kan je heel enthousiast maken. Maar door dat enthousiasme dat je hebt over een prachtige vloer die je hebt gezien, kun je vergeten om wel te checken of de vloer bij je huidige meubels past. Denk eraan om te bekijken of die mooie vloer wel past bij de stijl die je in je huis wilt. Wil je bijvoorbeeld veel natuurlijke kleuren en een beach-look in huis? Kies dan voor een mooie bruintint die daarbij past. Wil je luxe uitstralen? Kies dan voor een vloer met rode ondertonen.

Extra tip: neem iets kleins mee wat goed past bij je huidige interieur, om deze kleur in de winkel te kunnen matchen met vloeren.